- Totalt 0 kr
Hej och välkommen till Chokladhuset i Limhamns receptblogg! Här publicerar vi recept med förslag på hur du kan använda produkterna i vårt sortiment. Det finns allt från goda drinkar att bjuda på, trevliga desserter och roliga variationer på praliner. Längst ner i recepten hittar du vilka relaterade produkter som behövs. Vi är glada över att få visa upp recept både från våra leverantörer och från proffsbagare som vi jobbar med! Till exempel har både Martin Morand och Jonas Nilsson, våra Cluizel-ambassadörer bidragit med några av sina bästa recept på praliner. Är du intresserad av att utveckla din pralinkunskap ytterligare kan du läsa under Utbildning för att hitta tips samt information om våra pralinkurser.

Hibimara
Drink med japanska förtecken, skapad av Bar Manager John Chen hos Ikibana restaurang i Barcelona.

Ljuvlig pralinéglass
Denna ljuvligt goda pralinéglass med muscovadosmulor och gräddskum är hämtad från "Basics Guide Praliné" med recept baserade på Cluizels pralinéer.

Mousse light
Ur Cluizels katalog med "Brasserierecept" kommer denna chokladmousse av mörk Kayambe 72%, toppad med gräddskum av krispig Z-Karamel och strösslade kaksmulor.

Kewane cheesecake
Cheesecake med kryddig kexbotten och Kewane 34%, en karamelliserad vit choklad med mjuka toner av sockerkaka och vaniljsås. Recept: Jordi Puigvert Colomer

Kayambepralin med marshmallow
Chokladmarshmallow och mörk ganache med krispig botten och karamelliserade kakaonibs. Recept Mikaela Nylbäck, vinnare av Stora Pralinslaget 2020.

Kokos & Kolapralin
Hjärtformad chokladpralin med oemotståndlig fyllning av kokos och kola.

Rom & vaniljpralin
Elegant färdigt chokladskal fyllt med två härliga ganacher. Rom & mandel/hasselnötspraliné i fin kombination med lime & vaniljganache.

Pralin med granatäpple och marshmallow
Syrligt granatäpple med söt marshmallow i en spännande pralin! Recept av Liis Aunma från Black Avalanche Chocolate.

Pralichoux snacks
Små fräscha petits fours med vanilj- och pralinégrädde. Recept av Jordi Puigvert Colomer.

Blåbärspralin
Ett recept med härlig blåbärssmak och fina färger! Recept av Liis Aunma.

From Kôchi to Ica
Använd den spännande frukten Sudachi för att skapa en kryddig drink!

Soppa med vit persika & yuzu
En fräsch och nytänkande dessert från Ponthier!

Söt och syrlig tårta!
Recept från världsmästaren inom bakning: Philippe Parc!

La Laguna Crunch
Extra chokladigt recept framtaget av Bruno Le Derf för Michel Cluizel!

Chocolate Chip S'more Cookies
Magiskt goda chokladkakor med marshmallows från The Mallows!

Godis med svarta vinbär
Hemmagjort fruktmarmelad med smak av svarta vinbär!

Grapefruktgodis
Hemmagjort fruktkonfekt med smak av syrlig rosa grapefrukt!

Banangodis
Hemmagjort nyttigt godis med smak av söt banan!