Pralin i form av en princesstårta
Butiken

Pralin Princesstårta

Detta recept av kommer från underbara Lina Ekberg på Chocolatte, Helsingborg. Perfekta pralinen för ett födelsedagsfirande!


Skal

Värm kakaofärgerna till 45 grader och låt svalna till 30 grader.

Spraya därefter vit kakaofärg med en airbrush i mitten av formen, låt torka. Spraya den  gröna färgen så den täcker hela formen. Grön kakaofärg blandas av PCBs färger;  vit, pistachio green och lemon yellow.

När formarna torkat gjut skalen av tempererad vit choklad. 

Fyllning Hallonkaramell

Fyllning Vaniljganache

 Gör så här:

Karamellisera glykos och socker ljust.

Tillsätt sedan hallonpuré, citronpuré, grädde och smör i det karamelliserade sockret och låt koka till 110 grader. Låt svalna.

Koka upp samtliga ingredienser till vaniljganachen, sila bort vaniljstängerna och häll över den vita chokladen i två omgångar och mixa slät. Låt svalna.

Börja med att fylla skalen med hallonkaramell till strax under hälften. Fyll sedan resten med vaniljganach och låt stå till dagen efter. Locka sedan pralinerna med vit choklad. Sätt in pralinformarna i kylen en stund och slå sedan ut pralinerna.

Smält lite av Cluizel Vit 33% choklad och färga med kakaofärgen PCBs Iridescent pink. Temperera därefter den rosa chokladen och pikera små rosa prickar på pralinerna.

JavaScript seem to be disabled in your browser.

You must have JavaScript enabled in your browser to utilize the functionality of this website.