Hallonklubbor
Otroligt goda klubbor gjorda av italiensk maräng och hallonpuré från Ponthier.
Recept skapat av Mathieu Mandard, fransk dessertmästare, på uppdrag av Ponthier.
Svårighetsgrad: Proffs
Italiensk maräng
- 110 g vatten
- 450 g strösocker
- 3 g salt
- 160 g äggvita
Gör så här
- Gör en italiensk maräng: värm upp vatten, socker och salt till 118°C.
- Häll över den halvvispade äggvitan.
- Vispa tills det är helt kallt.
Hallon macaron
- 125 g mald mandel
- 135 g florsocker
- 40 g äggvita
- 10 g ponthiers hallonpuré
- 140 g italiensk maräng (från ovan)
- 5 g röd kakaofärg
Gör så här
- Blanda den malda mandeln och florsockret i en mixer.
- Tillsätt äggvita, färg och hallonpuré.
- Blanda igen.
- Vänd försiktigt ner den italienska marängen.
- Gör macarons
Hallongarnering
- 30 g strösocker
- 250 g ponthiers hallonpuré
- 15 g stärkelse
Gör så här
- Blanda strösockret med stärkelsen.
- Lös upp hallonpurén och låt koka upp.
- Täck med plastfolie och kyl.
Montering och dekoration
- Sätt ihop de 2 halvorna av makronen med hallongarneringen.
- Skjut in en klubba i de fyllda makronerna.
- Kyl ned.
Vi säljer klubbpinnar här.
Köksprodukter som används
- Matvåg
- Kastrull
- Skål
- Visp
- Slev
- Mixer
- Plastfolie
Sammanställd ingredienslista
- 110 g vatten
- 480 g strösocker
- 3 g salt
- 200 g äggvita
- 125 g mald mandel
- 135 g florsocker
- 260 g ponthiers hallonpuré
- 140 g italiensk maräng (från ovan)
- 5 g röd kakaofärg
- 15 g stärkelse