Hallonklubbor
Publicerad

Hallonklubbor

Otroligt goda klubbor gjorda av italiensk maräng och hallonpuré från Ponthier.

Recept skapat av Mathieu Mandard, fransk dessertmästare, på uppdrag av Ponthier. 

Svårighetsgrad: Proffs 


Italiensk maräng 

  • 110 g  vatten 
  • 450 g  strösocker 
  • 3 g      salt 
  • 160 g  äggvita 

Gör så här

  1. Gör en italiensk maräng: värm upp vatten, socker och salt till 118°C. 
  2. Häll över den halvvispade äggvitan. 
  3. Vispa tills det är helt kallt.



Hallon macaron

Gör så här

  1. Blanda den malda mandeln och florsockret i en mixer. 
  2. Tillsätt äggvita, färg och hallonpuré. 
  3. Blanda igen. 
  4. Vänd försiktigt ner den italienska marängen. 
  5. Gör macarons



Hallongarnering 

Gör så här 

  1. Blanda strösockret med stärkelsen. 
  2. Lös upp hallonpurén och låt koka upp. 
  3. Täck med plastfolie och kyl.



Montering och dekoration 

  1. Sätt ihop de 2 halvorna av makronen med hallongarneringen. 
  2. Skjut in en klubba i de fyllda makronerna. 
  3. Kyl ned. 


Vi säljer klubbpinnar här.


Köksprodukter som används

  • Matvåg
  • Kastrull
  • Skål 
  • Visp
  • Slev
  • Mixer
  • Plastfolie

Sammanställd ingredienslista 

  • 110 g   vatten 
  • 480 g   strösocker 
  • 3 g       salt 
  • 200 g  äggvita
  • 125 g  mald mandel
  • 135 g  florsocker    
  • 260 g  ponthiers hallonpuré
  • 140 g  italiensk maräng (från ovan) 
  • 5 g      röd kakaofärg
  • 15 g    stärkelse 

JavaScript seem to be disabled in your browser.

You must have JavaScript enabled in your browser to utilize the functionality of this website.