Butiken

Kall choklad - Frappé

En svalkande favorit som förenar chokladens rika smak med en uppfriskande twist.

För 4 muggar á 150 ml:

  • 100 g    Mörk Kayambe 72%  
  • ½ L        Mellanmjölk eller helmjölk
  • 2 msk   Sötad kondenserad mjölk
  • 20 st     Isbitar

Kakaopulver att strö över.

Koka upp mjölk och chokladpellets i en kastrull, under omrörning då och då med en visp. Låt koka i 1 till 2 minuter medan du rör försiktigt med en visp. Ställ in i kylen för att svalna (för att få en tjockare konsistens, gör den dagen innan) Häll 150 ml av chokladberedningen i en mixer, tillsätt 2 skvättar sötad kondenserad mjölk och tillsätt 5 isbitar. Tryck snabbt 10 gånger på knappen för att krossa isen.

JavaScript seem to be disabled in your browser.

You must have JavaScript enabled in your browser to utilize the functionality of this website.