Pralin med granatäpple och marshmallow
Syrligt granatäpple med söt marshmallow i en spännande pralin! Recept av Liis Aunma från Black Avalanche Chocolate.
Till detta recept använder vi pralinformen Bonbon CW2295.
Granatäpple marshmallow
- 60 g socker
- 18 g invertsocker
- 40 g granatäpplepuré från Ponthier - Tips! Reducera granatäpplepurén till ca hälften föst om du vill få fram mer smak.
- 27 g invertsocker
- 4 g gelatin
- 15 g mineralvatten
- Blanda gelatin med mineralvatten.
- Koka upp 60 g socker, 18 g invertsocker och 40 g granatäpplepuré i en annan kastrull till 110°C.
- Vispa 27 g invertsocker lätt och häll på den varma puréblandningen. Fortsätt vispa.
- Smält gelatinet försiktigt på låg värme och häll i resten av blandningen. Fortsätt vispa tills det blir fluffigt och redo för spritsas.
- För att förstärka färgen kan du hälla i röd karamellfärg eller chokladfärg.
- Häll marshmallowsmeten i en spritspåse och spritsa skalen till en tredjedel direkt. Låt fyllningen sätta sig innan nästa fyllning.
Granatäpple marmelad/kompott
- 40 g granatäpplepuré från Ponthier (80 g puré reducerad till ca hälften)
- 1 g pektin nh
- 4 g socker
- 35 g socker
- 5 g glykos
- ca 1 tsk citronjuice
- Värm 40 g reducerad granatäpplepuré till 40°C.
- Blanda pektin med 4 g socker och häll i granatäpplepurén.
- Låt koka upp och häll i resten av socken & glykos.
- Koka till 103°C, ta av kastrullen från spisen och tillsätt citronjuice.
- Låt marmeladen svalna. Mixa den sedan till en jämn massa, fyll spritspåsen och spritsa i formen.
Mjölkchokladganache
- 30 g glykos
- 75 g mjölkchoklad Cluizel San Martín 48%
- 45 g vispgrädde
- En nypa salt
- Smält chokladen försiktigt i mikro alternativt i vattenbad.
- Koka upp vispgrädde, glukos och en nypa salt. Häll över den smälta chokladen i tre omgångar och rör sedan ordentligt.
- Vispa ganaschen len med mixer.
- Häll ganaschen i en spritspåse och låt svalna till ca fingervarmt/ 28-30°C. Fyll i formar direkt när ganaschen är färsk och lagom rinnig.
Om du vill dekorera pralinerna med inspiration från färgen av granatäpple så rekommenderar vi Chef Rubbers naturliga kakofärg Machu Pichu Red!