Butiken

Pralin med granatäpple och marshmallow

Syrligt granatäpple med söt marshmallow i en spännande pralin! Recept av Liis Aunma från Black Avalanche Chocolate.

 Till detta recept använder vi pralinformen Bonbon CW2295.

Granatäpple marshmallow

  • 60 g socker 
  • 18 g invertsocker
  • 40 g granatäpplepuré från Ponthier  - Tips! Reducera granatäpplepurén till ca hälften föst om du vill få fram mer smak.
  • 27 g invertsocker 
  • 4 g gelatin 
  • 15 g mineralvatten
  1. Blanda gelatin med mineralvatten.
  2. Koka upp 60 g socker, 18 g invertsocker och 40 g granatäpplepuré i en annan kastrull till 110°C.
  3. Vispa 27 g invertsocker lätt och häll på den varma puréblandningen. Fortsätt vispa. 
  4. Smält gelatinet försiktigt på låg värme och häll i resten av blandningen. Fortsätt vispa tills det blir fluffigt och redo för spritsas.
  5. För att förstärka färgen kan du hälla i röd karamellfärg eller chokladfärg.
  6. Häll marshmallowsmeten i en spritspåse och spritsa skalen till en tredjedel direkt. Låt fyllningen sätta sig innan nästa fyllning.


Granatäpple marmelad/kompott

  1. Värm 40 g reducerad granatäpplepuré till 40°C.
  2. Blanda pektin med 4 g socker och häll i granatäpplepurén.
  3. Låt koka upp och häll i resten av socken & glykos.
  4. Koka till 103°C, ta av kastrullen från spisen och tillsätt citronjuice.
  5. Låt marmeladen svalna. Mixa den sedan till en jämn massa, fyll spritspåsen och spritsa i formen.

 

Mjölkchokladganache 

  1.  Smält chokladen försiktigt i mikro alternativt i vattenbad.
  2. Koka upp vispgrädde, glukos och en nypa salt. Häll över den smälta chokladen i tre omgångar och rör sedan ordentligt.
  3. Vispa ganaschen len med mixer.
  4. Häll ganaschen i en spritspåse och låt svalna till ca fingervarmt/ 28-30°C. Fyll i formar direkt när ganaschen är färsk och lagom rinnig.

Om du vill dekorera pralinerna med inspiration från färgen av granatäpple så rekommenderar vi Chef Rubbers naturliga kakofärg Machu Pichu Red!