Butiken

Pralin med granatäpple och marshmallow

Syrligt granatäpple med söt marshmallow i en spännande pralin! Recept av Liis Aunma från Black Avalanche Chocolate.

 Till detta recept använder vi pralinformen Bonbon CW2295.

Granatäpple marshmallow

  1. Blanda gelatin med mineralvatten.
  2. Koka upp 60 g socker, 18 g invertsocker och 40 g granatäpplepuré i en annan kastrull till 110°C.
  3. Vispa 27 g invertsocker lätt och häll på den varma puréblandningen. Fortsätt vispa. 
  4. Smält gelatinet försiktigt på låg värme och häll i resten av blandningen. Fortsätt vispa tills det blir fluffigt och redo för spritsas.
  5. För att förstärka färgen kan du hälla i röd karamellfärg eller chokladfärg.
  6. Häll marshmallowsmeten i en spritspåse och spritsa skalen till en tredjedel direkt. Låt fyllningen sätta sig innan nästa fyllning.


Granatäpple marmelad/kompott

  1. Värm 40 g reducerad granatäpplepuré till 40°C.
  2. Blanda pektin med 4 g socker och häll i granatäpplepurén.
  3. Låt koka upp och häll i resten av socken & glykos.
  4. Koka till 103°C, ta av kastrullen från spisen och tillsätt citronjuice.
  5. Låt marmeladen svalna. Mixa den sedan till en jämn massa, fyll spritspåsen och spritsa i formen.

 

Mjölkchokladganache 

  1.  Smält chokladen försiktigt i mikro alternativt i vattenbad.
  2. Koka upp vispgrädde, glukos och en nypa salt. Häll över den smälta chokladen i tre omgångar och rör sedan ordentligt.
  3. Vispa ganaschen len med mixer.
  4. Häll ganaschen i en spritspåse och låt svalna till ca fingervarmt/ 28-30°C. Fyll i formar direkt när ganaschen är färsk och lagom rinnig.

Om du vill dekorera pralinerna med inspiration från färgen av granatäpple så rekommenderar vi Chef Rubbers naturliga kakofärg Machu Pichu Red!

JavaScript seem to be disabled in your browser.

You must have JavaScript enabled in your browser to utilize the functionality of this website.