Publicerad

Pralinsemlor

Underbara små praliner med karamellchoklad, mandelmassa och gräddganache. Recept Liis Aunma, Chokladlavinen.



Recept skapat av Liis Aunma, Chokladlavinen.


Pralinerna är gjorda med pralinformar modell CW 2295.

Svårighetsgrad: Medel





Skal, botten & ”mössa” 


Gör så här

  1. Temperera chokladen
  2. Gjut skalen i pralinformen
  3. Häll övergiven choklad i en spritspåse (kolla att temperaturen är rätt) och spritsa små ”mössor” i en ren pralinform.



Mandelmassa

Kavla ut mandelmassa (ca 2-3mm tjockt) och stansa ut små runda cirklar med en tyll.



 Kardemummaganache 


Gör så här

  1. Häll chokladen i en smal, hög skål.
  2. Koka upp grädde, glykos, kardemumma och häll över chokladen, låt stå 1-2 min och rör sedan om ordentligt. Mixa med bamix/stavmixer
  3. Häll ganachen i en spritspåse och låt svalna till ca fingervarmt/ 28-30°C. 
  4. Fyll i formarna direkt när ganachen är färsk/relativt rinnig för att undvika att locka med tjock botten. Fyll ca 2/3 delar eller lite mer.
  5. Tryck i en mandelmassacirkel i varje fack. Se till att ganachen höjs jämnt längs kanterna. 
  6. Locka dagen efter med Kewane karamellchoklad.



Ganache med vipsgrädde


Gör så här

  1. Häll chokladen i en smal, hög skål
  2. Koka upp grädde, glykos och smält kakaosmör, häll allt detta över chokladen, låt stå 1-2 min och rör sedan om ordentligt. Mixa med mixer.
  3. Låt svalna till rumstemperatur, ca +20 C
  4. Fyll spritspåsen med ganachen. Klipp väldigt liten hål och spritsa på pralinerna
  5. Tryck på ”mössan” direkt innan ganachen hinner stelna.


Ett tips när ganachen inte vill bli fin och len, är att hälla i lite kall vispgrädde & röra om/mixa ordentligt.




Köksprodukter som används


JavaScript seem to be disabled in your browser.

You must have JavaScript enabled in your browser to utilize the functionality of this website.