Hibimara
Drink med japanska förtecken, skapad av Bar Manager John Chen hos Ikibana restaurang i Barcelona.
Japansk fruktig drink med spännande ingredienser. Är det svårt att hitta alla fungerar det säkert också med ersättning av liknande smaker.
Ingredienser:
4 cl Whisky Hibiki (japansk blended whiskey)
2,5cl PONTHIER yuzu purée
6cl PONTHIER jordgubbspuré
1,5cl Shiso sirap (1 dl socker, 1 dl vatten, 10-15 stora shisoblad)
Shiso är en japansk ört med smak av basilika och mynta.
100g Umé (Japansk plommon) likör
70g Soda
4g Socker
Tillred ett skum med Umé likör, soda och socker. Mixa kraftfullt, i en shaker fylld med is, Hibiki whiskyn, jordgubbspurén, yuzu purén och shisosirapen. Filtrera två gånger med cocktailsil och servera i ett champagneglas. Placera skummet på toppen och dekorera med t.ex. krasseblomma och bananblad..