Grapefruktgodis
Hemmagjort fruktkonfekt med smak av syrlig rosa grapefrukt!
På Chokladhuset i Limhamn är vi stora fans av våra fruktmarmelader från Confidas, som är ett så utsökt och fräscht konfektalternativ till smågodis! Det fick oss att bli intresserade av hur man gör sin egen fruktmarmelad! Detta recept från Ponthier blev svaret, som är enkelt tack vare användningen av Ponthiers fruktpuréer. Koka, pudra, bjud och njut!
Grapefrukten är fräsch och välbalanserad i sin syra samt bitterhet. Den växer bra på italienska ön Sicilien med sin vulkaniska jord, som är mycket rik på mineraler. Citrusfrukters mognad är beroende av mycket solljus, vilket gör att grapefrukten trivs bra i medelhavsklimatet. Endast förstklassig frukt väljs ut till Ponthiers puré, innan den försiktigt skalas för hand och omvandlas till puré. Ponthiers grapefruktpuré gör sig bäst med andra naturligt söta frukter, då den får vara det syrliga komplementet.
Du behöver
- 1000 g Fruktpuré med rosa grapefrukt från Ponthier
- 110 g Socker 1
- 22 g Gul pektin (E440)
- 949 g Socker 2
- 111 g Glukossirap
- 29 g Citronsyra (E330)
Gör såhär
Värm fruktpurén till 45° grader. Tillsätt en mix av gul pektin och socker 1. Låt det börja koka. Häll sedan successivt i socker 2 medan det kokar. Tillsätt glukossirap och låt koka upp till 106/107° grader. Ta av det från plattan, tillsätt citronsyra, rör om och häll direkt ner i din form. Låt det stå i 24 timmar för att kristallisera sig. Ta sedan bort marmeladen från formen och pudra med socker. Låt det stå ytterligare en dag för att torka. Gör om detta (pudra med socker igen, 24 timmar till för torkning) innan du slår in marmeladen. Mums!