Morotscupcakes
Skapa fina och goda morotscupcakes med plantagechoklad av kakaobönor från Guatemala.
Baktid: Cirka 30 minuter + 20 minuters i gräddningstid
Portioner: 12 st cupcakes
Svårighetsgrad: Medium
Muffins
- 2 st ägg
- 100 g yoghurt
- 60 ml rapsolja
- 60 g brunt strösocker
- 1 tsk vaniljsocker
- 150 g mjöl
- 1 tsk kanel
- 1 tsk bakpulver
- 120 g morötter
- 50 g hasselnötter
- 50 g La Laguna 70%
Gör så här
- Blanda ägg, yoghurt, rapsolja, socker, vaniljsocker och en nypa salt med en mixer. I en annan skål, blanda mjöl, kanel och bakpulver.
- Skala morötterna och riv fint. Hacka hasselnötterna och chokladen grovt.
- Rör ner mjölblandningen i äggen och tillsätt till sist de rivna morötterna. Vänd ner hasselnötter och choklad.
- Klä en muffinsform med pappersformar och fördela degen jämnt. Grädda i en förvärmd ugn på 200 grader varmluft, i 18 – 20 minuter. Låt den sedan svalna helt.
Frosting
- 150 g mjukt smör
- 200 g florsocker
- 200 g färskost
Gör så här
- Vispa det mjukade smöret i en skål. Tillsätt sedan färskosten och fortsätt vispa. Sikta på slutet i strösockret och rör ner också.
- Häll frostingen i en spritspåse och rör dekorativt på de avsvalnade muffinsen.
- Dekorera som du vill, till exempel med hackade hasselnötter.
Köksprodukter som används:
- Matvåg
- Skål x2
- Slev
- Mixer
- Skalare
- Rivjärn
- Muffinsformar x12
- Muffinsplåt
- Visp
- Spritspåse