Veganska chokladkakor
Publicerad

Veganska chokladkakor

Prova detta enkla recept på smarriga veganska chokladkakor med god och mörk choklad från Cluizel.

Konditorn och chokladmakaren Jordi Puigvert Colomer har skapat detta recept på uppdrag av Cluizel.

Receptet ger 15 kakor

Baktid: cirka 45 minuter + 13 minuter gräddningstid + 3 timmars avkylningstid 

Svårighetsgrad: Amatör 


Ingredienser:

  • 500 g  mörk choklad, Vanuari 63 %
  • 250 g  vetemjöl
  • 250 g  sojayoghurt
  • 160 g  farinsocker
  • 125 g  magarin
  • 10 g    bakpulver
  • 43 g    havssalt
  • Ev. nötter efter tycke och smak
  • Florsocker

 

Kakdeg

  1. Smält choklad och margarin i mikron.
  2. Sikta mjölet, tillsätt socker, salt, och bakpulver.
  3. Blanda ihop och tillsätt yoghurt och därefter dem smälta choklad- och margarinblandningen.
  4. Låt svalna i kylen i 3 timmar.
  5. Rulla 15 degbollar och placera ut dem på bakplåtspappersklädd plåt.
  6. Toppa med valfria nötter.
  7. Grädda i 180 grader i cirka 13 minuter.
  8. Låt svalna på galler.


Topping och dekor

  1. Toppa kakorna enligt eget tycke och smak, exempelvis med nötter eller spritsa på överbliven ganache eller kolakräm.
  2. Avsluta med att sikta över florsocker.

 

Köksprodukter som används

  • Matvåg
  • Skål
  • Sikt
  • Slev
  • Bakplåtspapper
  • Ugnsplåt
  • Ev. spritspåse 


JavaScript seem to be disabled in your browser.

You must have JavaScript enabled in your browser to utilize the functionality of this website.