Butiken

Rom & vaniljpralin

Elegant färdigt chokladskal fyllt med två härliga ganacher. Rom & mandel/hasselnötspraliné i fin kombination med lime & vaniljganache.


CITRON-VANILJ GANACHE MED ROM-PRALINÈ

Till detta recept används chokladskal rund mörk (xs). Du kan välja mellan flera andra former i samma storlek.

Recept 85 st

Lime och vaniljganache

  • 1 st     vanilj stång
  • 50 g     lime juice
  • 3 g       lime skal, fint rivet
  • 35 g     vatten
  • 35 g     inventerat socker
  • 20 g     glykos sirap
  • 35 g     kristalliserad sorbitol
  • 130 g   mörk Los Anconès plantagechoklad 67% ekologisk choklad eller liknande
  • 150 g  39 % Vanuari® mjölkchoklad 
  • 35 g     kakaosmör
  • 35 g    smör

Ta bort fröerna och skrapa ur vaniljstången, blanda med limejuice, limeskal, vatten, inverterat socker, glykos och sorbitol. Värm mixen till 45 °C. Låt svalna till 35 °C. Vid sidan av, smält chokladerna, kakaosmöret och smöret tillsammans, till 50 °C. Häll första mixen över chokladmixen och blanda ihop. 

Rompraliné

* en gnutta tobak kan tillsättas efter önskemål.

Blanda grädde med glykossirap, värm till 35 °C. Smält kakaosmör till 50  C. Blanda med pralinée. Emulgera pralinémix med gräddmix och tillsätt sedan rom.

Fyll skalet med ganacherna enligt skissen nedan, doppa i choklad och garnera med valfri dekor.