Mörk chokladmousse
Skapa otroligt god, len och mörk chokladmousse med choklad från Cluizel.
Recept skapat av Cluizel.
Receptet ger minst 10 portioner
Svårighetsgrad: Amatör
Chokladmousse
- 210 g strösocker
- 65 g vatten
- 85 g ägg
- 190 g äggula
- 550 g couverturechoklad Mangaro 71%/La laguna 70%
- 765 g luftigt vispad grädde
Gör så här
- Koka vatten och socker vid 121°C
- Häll det över äggulorna
- Vispa sedan ägg & sockerblandningen tills det svalnar till 40°C
- Blanda ägg & sockerblandningen med skummande vispgrädde och smält choklad (40°C).
- Rör om och blanda.
- Servera direkt.
Köksprodukter som används:
- Matvåg
- Kastrull x2
- Slev
- Termometer
- Skål x2
- Visp