Mörk chokladmousse
Publicerad

Mörk chokladmousse

Skapa otroligt god, len och mörk chokladmousse med choklad från Cluizel.

Recept skapat av Cluizel.


Receptet ger minst 10 portioner

Svårighetsgrad: Amatör


Chokladmousse

  • 210 g  strösocker
  • 65 g    vatten
  • 85 g    ägg
  • 190 g  äggula 
  • 550 g  couverturechoklad Mangaro 71%/La laguna 70%
  • 765 g  luftigt vispad grädde


Gör så här

  1. Koka vatten och socker vid 121°C 
  2. Häll det över äggulorna
  3. Vispa sedan ägg & sockerblandningen tills det svalnar till 40°C
  4. Blanda ägg & sockerblandningen med skummande vispgrädde och smält choklad (40°C). 
  5. Rör om och blanda. 
  6. Servera direkt.


Köksprodukter som används: 

  • Matvåg
  • Kastrull x2
  • Slev 
  • Termometer 
  • Skål x2
  • Visp 

JavaScript seem to be disabled in your browser.

You must have JavaScript enabled in your browser to utilize the functionality of this website.