Chokladglass
Recept på klassisk chokladglass med underbara ingredienser! Vv Ann Thydell, Cacaofoni i Malmö.
- 360 g CLUIZEL Vanuari 63%
- 150 g CLUIZEL kakaopulver
- 1500 g mjölk
- några nypor salt
- 400 g socker
- 75 g glykos
- 250 g ägg, gulor och vitor
Gör så här
Lägg chokladen i en skål. Värm hälften av mjölken med kakaopulver och salt tills det ryker men ej kokar. Rör i botten, kakaopulver bränns lätt. Häll över på chokladen och rör tills den smält. Vispa ägg, socker och glykos pösigt. Värm resten av mjölken till ca 75 grader och häll detta över äggvispet för att sedan hälla tillbaka allt i kastrullen. Värm till 82 grader, rör noga i botten.
Häll detta över chokladmjölken genom sil. Kyl och låt eventuellt stå till dagen efter innan det körs i glassmaskin.