Chokladglass
Recept på klassisk chokladglass med underbara ingredienser! Recept från Ann Thydell, Cacaofoni i Malmö.
- 360 g CLUIZEL Vanuari 63%
- 150 g CLUIZEL kakaopulver
- 1500 g mjölk
- några nypor salt
- 400 g socker
- 75 g glykos
- 250 g ägg, gulor och vitor
Gör så här
- Lägg chokladen i en skål. Värm hälften av mjölken med kakaopulver och salt tills det ryker men ej kokar. Rör i botten, kakaopulver bränns lätt.
- Häll över på chokladen och rör tills den smält
- Vispa ägg, socker och glykos pösigt.
- Värm resten av mjölken till ca 75 grader och häll detta över äggvispet för att sedan hälla tillbaka allt i kastrullen. Värm till 82 grader, rör noga i botten.
- Häll detta över chokladmjölken genom sil.
- Kyl och låt eventuellt stå till dagen efter innan det körs i glassmaskin.