Chokladfondant
Bjud dina gäster på en klassisk chokladfondant av härligt mörk plantagechoklad från Karibien.
Recept skapat av Cluizel.
Receptet ger minst 6 portioner beroende på hur stora du vill ha dem.
Svårighetsgrad: Amatör
Ingredienser
- 3 st ägg
- 180 g los ancones mörk choklad
- 60 g socker
- 60 g mjöl
- 160 g smör
Gör så här
- Blanda ägg, socker och mjöl.
- Smält tålmodigt smöret och chokladen i mikrovågsugnen innan du blandar ihop samtliga ingredienser.
- Häll din blandning i fondantformar.
- Sätt in i ugnen, vid 200°C, mellan 5 och 7 minuter.
- Ta ut dem omedelbart och låt svalna i en timme.
- Om du föredrar kan du också äta din fondant medan den fortfarande är varm.
Köksprodukter som används:
- Matvåg
- Skål x2
- Slev
- Fondantformar