Pacojet Sorbet
Basrecept för en unik sorbetmetod av Stéphane Augé - vinnaren av Frankrikes bästa glassmästare!
Detta är ett grundrecept för sorbet med pacojet-metoden, som man kan applicera alla smaker ur Ponthiers sortiment med fruktpuré. Pacojet ® passar bäst för restauranger som vill producera fin sorbet i små kvantiteter, så att det passar att beställa på deras meny. För att få kallas "Full Fruit Sorbet" behöver sorben innehålla minst 45% frukt, vilket alla smaker av detta recept gör! Därav blir sorbet ett hälsosammare alternativ till grädd- eller mjölkglass att avnjuta en varm sommardag
Till basen behövs
- valfri fruktpuré från Ponthier
- vatten
- socker
- glukos
- sorbet-stabiliserare
Hitta exakta proportioner för de olika smakerna i länken längst ner.
Gör såhär
Värm vattnet till +45° grader. Blanda samman samtliga torra ingredienser och rör successivt ner i vattnet med du fortsätter röra om. Pastörisera till +85° grader och mixa. Kyl sedan snabbt till 4° grader. Tillsätt valfri kyld pure och mixa. Låt det sedan stå i 24 timmar för att sätta sig. Mixa igen och fyll i pacojet-skålarna för att djupfrysa. Djupfrys och förvara sedan i -18° grader till servering. Lek med olika smaker och njut av god glass hela sommaren lång!