Cluizels chokladglass
Michel Cluizels egna, magiskt goda chokladglass!
Du behöver
- kakaopasta 40 g
- grädde 250 g
- mjölk 1000 g
- invertsocker 50 g
- mjölkpulver 40 g
- sackaros 200 g
- glukos 100 g
- ice-cream stabilizer 5 g
- plus valfri choklad från Michel Cluizel, se bilden för att ta reda på mängd från respektive. Samtliga finns att hitta i vårt sortiment från Michel Cluizel.
Gör såhär
Gör en ganache med chokladen, kakaopastan och grädde. Har du inte gjort ganache förut? Läs om hur man gör i vår Chokladskola! Värm mjölken. Tillsätt varm mjölk och invertsocker och låt det börja koka. Blanda mjölkpulver, sackaros, glukos och din stabilizer i en separat skål. Häll sedan över din varma chokladblandning ner i skålen. Blanda någon minut och låt det svalna till 3 grader. Låt det sedan stå i minst 6 timmar. Mixa igen och processers i en glassmaskin. Ät och njut!