Butiken

Cluizels chokladglass

Cluizels egna, magiskt goda chokladglass!

Du behöver

  •     40 g kakaopasta
  •   250 g grädde
  • 1000 g mjölk
  •     50 g invertsocker
  •     40 g mjölkpulver
  •   200 g sackaros
  •   100 g glukos
  •       5 g ice-cream stabilizer
  • plus valfri choklad från Cluizel, se bilden nedan för att ta reda på mängd från respektive. Samtliga finns att hitta i vårt sortiment från Cluizel

Gör såhär

Gör en ganache med chokladen, kakaopastan och grädde. Har du inte gjort ganache förut? Läs om hur man gör i vår Chokladskola! Värm mjölken. Tillsätt varm mjölk och invertsocker och låt det börja koka. Blanda mjölkpulver, sackaros, glukos och din stabilizer i en separat skål. Häll sedan över din varma chokladblandning ner i skålen. Blanda någon minut och låt det svalna till 3 grader. Låt det sedan stå i minst 6 timmar. Mixa igen och processers i en glassmaskin. Ät och njut!


JavaScript seem to be disabled in your browser.

You must have JavaScript enabled in your browser to utilize the functionality of this website.