Butiken

Cluizels chokladglass

Michel Cluizels egna, magiskt goda chokladglass!

Du behöver

  • kakaopasta 40 g
  • grädde 250 g
  • mjölk 1000 g
  • invertsocker 50 g
  • mjölkpulver 40 g
  • sackaros 200 g
  • glukos 100 g
  • ice-cream stabilizer 5 g
  • plus valfri choklad från Michel Cluizel, se bilden för att ta reda på mängd från respektive. Samtliga finns att hitta i vårt sortiment från Michel Cluizel. 

Gör såhär

Gör en ganache med chokladen, kakaopastan och grädde. Har du inte gjort ganache förut? Läs om hur man gör i vår Chokladskola! Värm mjölken. Tillsätt varm mjölk och invertsocker och låt det börja koka. Blanda mjölkpulver, sackaros, glukos och din stabilizer i en separat skål. Häll sedan över din varma chokladblandning ner i skålen. Blanda någon minut och låt det svalna till 3 grader. Låt det sedan stå i minst 6 timmar. Mixa igen och processers i en glassmaskin. Ät och njut!