Cluizels chokladglass
Cluizels egna, magiskt goda chokladglass!
Du behöver
- 40 g kakaopasta
- 250 g grädde
- 1000 g mjölk
- 50 g invertsocker
- 40 g mjölkpulver
- 200 g sackaros
- 100 g glukos
- 5 g ice-cream stabilizer
- plus valfri choklad från Cluizel, se bilden nedan för att ta reda på mängd från respektive. Samtliga finns att hitta i vårt sortiment från Cluizel.
Gör såhär
Gör en ganache med chokladen, kakaopastan och grädde. Har du inte gjort ganache förut? Läs om hur man gör i vår Chokladskola! Värm mjölken. Tillsätt varm mjölk och invertsocker och låt det börja koka. Blanda mjölkpulver, sackaros, glukos och din stabilizer i en separat skål. Häll sedan över din varma chokladblandning ner i skålen. Blanda någon minut och låt det svalna till 3 grader. Låt det sedan stå i minst 6 timmar. Mixa igen och processers i en glassmaskin. Ät och njut!