Päron & rödvinbärs tart
Publicerad

Päron & rödvinbärs tart

Njut av en smakfull och avancerad dessert, gjord på päron och rödvinbärspuré.

Recept skapat av Ponthier.

Svårighetsnivå: Proffs


Päron tillagde med karamell och röda vinbär

Gör så här

  1. Gör en torr kola med sockret, häll i en ugnsform. 
  2. Kärna ur päronen och gör bollar med en melonbollare. 
  3. Lägg dem i ugnsformen och täck med rödvinbärspuré. 
  4. Tillsätt en klick smör. 
  5. Täck med folie och grädda i 15 minuter i 200°C. 
  6. Låt det svalna i ugnsformen.



Rödvinbärskräm

Gör så här

  1. Blanda alla ingredienser och vispa försiktigt tills det blir fast.



Mandelkaka (del 1) 

  • 450 g mjöl
  • 210 g mald mandel
  • 210 g socker 
  • 12 g bakpulver
  • 390 g mjukt smör 
  • 12 g salt 
  • 120 g äggula 

Gör så här

  1. Blanda ingredienserna i del 1 till en smidig deg och grädda i 140°C tills de är gyllene. 
  2. Låt svalna. 
  3. Bryt upp den avsvalnade mandelkakan i en mixer.


Mandelkaka (del 2) 

Gör så här

  1. Tillsätt den smälta chokladen, solrosoljan och cornflakes med del 1. 
  2. Kavla ut och skär ut bitar i samma storlek som päronbollarna.



Montering och dekoration

  1. Låt päronen rinna av och glasera med rödbärsglasyr. 
  2. Lägg på mandelkaka, fyll hålet i päronet med rödvinbärkräm  och rödvinbärspuré.
  3. Garnera med färska röda vinbär. 
  4. Lägg en quenelle (skopa) av rödvinbärskräm på toppen i mitten. 
  5. I detta recept kan rödvinbärspuré ersättas med svartvinbär eller hallonpuré eller mot en blandning av passionsfrukt och mandarinpuré.

Montering och dekoration av päron & rödvinbärs tart


Köksprodukter som används

  • Matvåg
  • Kastrull
  • Aluminiumfolie
  • Visp
  • Mixer
  • Skål
  • Kavel
  • Kniv 



Sammanställd ingredienslista 

JavaScript seem to be disabled in your browser.

You must have JavaScript enabled in your browser to utilize the functionality of this website.