Butiken

Gräddig mjölkglass

Basrecept på gräddig mjölkgklass av Stéphane Augé - vinnaren av Frankrikes bästa glassmästare år 2007!

Detta är ett praktiskt basrecept för ljuvligt goda glassorter med mjölk! Mjölken ger en mildare och gräddigare smak än fruktglass och fruktsorbet. Metoden som avvänds i detta basrecept är en turbinmaskin, vilket oftast passar bäst för professionella glassproducenter. Basen kan kombineras med alla olika smaker som erbjuds av Ponthiers fruktpuréer!

Till basen behövs

Hitta exakta proportioner för de olika smakerna i länken längst ner.

Gör såhär

Blanda mjölk, mjölkpulver, grädde och invertsocker. Starta pastöriseringen. Blanda ihop alla torra ingredienser i en annan bunke. När pastöriseringen nått +45° grader kan du börja addera den torra mixen successivt medan du fortsätter röra om. Fortsätt till du når +85° grader. Kyl då snabbt ner till +4° grader. Tillsätt din valda fruktpuré och blanda. Ta bort mixen från maskinen och täck med plastfolie. Låt den stå mellan 12 och 24 timmar på +3° grader. Mixa igen, ta bort, frys snabbt i en sprängkylare och förvara sedan på -18° grader ända tills servering. 

Här hittar du specifika recept för alla olika möjliga smaker!

JavaScript seem to be disabled in your browser.

You must have JavaScript enabled in your browser to utilize the functionality of this website.