Litchiklubbor med hallon & vit choklad
Skapa spännande chokladklubbor, med smak av Ponthiers fylliga fruktpurér.
Recept skapat av Ponthier.
Svårighetsnivå: Medium
Kokos & Litchi sorbet
- 1000 g ponthiers litchipuré
- 1000 g ponthiers kokospuré
- 1000 g vatten
- 400 g socker
- 160 g finfördelat glukospulver
- 16 g stabiliseringsmedel sorbet
- 150 g ponthiers citronpuré
Gör så här
- Värm vattnet till 45°C.
- Tillsätt pulvren, låt koka upp och häll över de 3 fruktpuréerna.
- Mixa och låt vila.
- Kärna sorbeten.
- Lägg i en flexipan kupolform och kyl sedan.
Hallonsorbet
- 1000 g ponthiers hallonpure
- 215 g socker
- 440 g vatten
- 4 g stabiliseringsmedel sorbet
- 120 g finfördelat glukospulver
Gör så här
- Värm vattnet till 45°C.
- Tillsätt pulvren, låt koka upp och häll över hallonpuré.
- Mixa och låt vila.
- Kärna sorbeten.
- Lägg i en flexipan kupolform och kyl sedan.
Vit choklad överdrag
- 250 g vit couverture choklad - Kaymbe 36% eller Elianza Vit 33%
- 75 g kakaosmör
- 50 g strimlade mandlar
- 50 g kokospulver
Gör så här
- Bryn kokospulvret i några minuter på låg värme.
- Smält den vita chokladen och kakaosmöret och tillsätt kokospulvret och hackad mandel.
Montering och dekoration
- Montera kupolen av kokos- och litchisorbet och kupolen av hallonsorbet för att bilda en boll.
- Doppa den i den vita glasyren och kyl.
- Servera med färska hallon.
Köksprodukter som används
- Matvåg
- Kastrull
- Visp/slev
- Flexipan kupolform
Vi säljer klubbpinnar här.
Sammanställd ingredienslista
- 1000 g ponthiers litchipuré
- 1000 g ponthiers kokospuré
- 1440 g vatten
- 615 g socker
- 280 g finfördelat glukospulver
- 20 g stabiliseringsmedel sorbet
- 150 g ponthiers citronpuré
- 1000 g ponthiers hallonpure
- 250 g vit couverture choklad - Kaymbe 36% eller Elianza Vit 33%
- 75 g kakaosmör
- 50 g strimlade mandlar
- 50 g kokospulver