Mördegskaka
360g mjöl
150g florsocker
60g rostade mandlar
3g salt
210g smör
70g ägg
Mixa smör, dom torra ingredienserna och salt tills du får en grynig deg. Tillsätt äggen och kyl sen i kylskåp. Kavla ut degen tills den är 2 cm tjock. Låt den sätta sig en stund i kylskåp. Skär sedan ut cirklar som är cirka 5 cm i diameter. Ställ i ugnen under 20 minuter, på 155 grader.
Låt sedan kakorna stå i 3 timmar. Pressa sedan tills de är 2mm tjocka.
Kokos & limesockerkaka
225g äggvita (1)
120g socker
105g florsocker
110g riven, torkad kokos
50g mjöl
75g äggvita (2)
25g kokospuré
1 limezest
Vispa äggvitan (1) och socker tills du får en maräng. Mixa florsocker, mjöl, riven kokos och limezesten i en blender tills du får ett fint, vitt pulver. Blanda den torra mixen med äggvitor (2) och kokospuré. Rulla ut ett lager med en höjd på 1 cm, på en plåt med bakplåtspapper. Baka sedan i ugnen cirka 18 minuter, på 150 grader.