Pralin - Pina Colada
Butiken

Piña Colada

"Precis som drinken är detta en klassiker. Kokos, ananas ochen gnutta passionsfrukt för att balansera sötman. Receptet ger ca 64 praliner à 13 gram" - Recept av Martin Morand & Jonas Nilsson

Använd vita runda chokladskal av storlek s. Fyll chokladskalen med fyllningarna och avsluta med mango och ananaskompott


Kokosganache 

Smält chokladen till 45° C. Koka upp grädde, kokospure invertsockret och vaniljstången. Slå den varma vätskan över den vita chokladen i tre omgångar och skapa en emulsion. Avsluta sedan ganachen genom att mixa den i en pelarmixer tills den är glansig och slät. Smaka av med limesaften och salt. Vänd slutligen ner dem rostade kokosflingorna med en Slickepott. Fyll upp i spritspåse och låt svalna till 30° C.


Passionfrukts-marshmallows 

Blanda gelatinpulver med mineralvatten. Koka upp strösocker med invertsocker och fruktpuré till 110° C. Vispa upp den stora mängden invertsocker och tillsätt den kokta fruktpuré lagen. Tillsätt det smälta gelatinet. Vispa till styv maräng. Låt svalna till ca 35-40° C och markera i spritspåse. Fyll skalen omedelbart.


Ananas- & Mangokompott 

Värm mango och ananas puréen till 40° C och tillsätt pektin utblandat med den lilla mängden socker och låt koka upp. Tillsätt resterande socker och glykos. Koka till 103° C och tillsätt citronjuice. Häll upp kompotten och låt svalna i rumstemp. När kompotten blivit hård kör den i en mixer till en fin och slät konsistens och markera i en spritspåse.

JavaScript seem to be disabled in your browser.

You must have JavaScript enabled in your browser to utilize the functionality of this website.