Mokaya praliner
Publicerad

Mokaya praliner

Njut av goda och läckra chokladpraliner, tillverkade med Mokaya 75 % ekologisk choklad från Mokayaplantagen i Chiapas i México.

Konditorn och chokladmakaren Jordi Puigvert Colomer har skapat detta recept på uppdrag av Cluizel.

Receptet ger cirka 50 praliner

Svårighetsnivå: Proffs 

Använd gärna Dome 2 pralinform för pralintillverkningen.


Skal och färgning


Gör så här

  1. Dekorera gärna med guldfärg.
  2. Spraya guldfärg i formarna först.
  3. Fortsätt sedan med svart kakaofärg.
  4. Gjut skalen med Vanuari 63 %. Räkna med att det går åt cirka 500 g till skalen.

 


Mokayaganache


 Gör så här

  1. Värm grädde, invertsocker och sorbitol till 50 grader.
  2. Smält chokladen i separat skål och häll sedan över den varma gräddblandningen.
  3. Mixa med blender tills det blivit en perfekt blandning.
  4. Tillsätt det klarifierade smöret och mixa slätt igen.
  5. Låt svalna till 31 grader och fyll blandningen i en spritspåse.
  6. Spritsa ganachen i de kristalliserade skalen och låt sedan ganachen kristallisera sig.
  7. Locka pralinerna när ganachen håller 17 grader.
  8. Alternativt låt ganachen vila tills nästa dag innan lockning.

 


Köksprodukter som används:

  • Matvåg
  • Termometer
  • Kastrull
  • Skål x2
  • Slev
  • Blender
  • Spritspåse
  • Ev. Airbrush

 


Sammanställd ingredienslista:


JavaScript seem to be disabled in your browser.

You must have JavaScript enabled in your browser to utilize the functionality of this website.