Dessert - Matchacannelloni
Butiken

Matchacannelloni

Recept av Nils Idevall, Restaurang Grodan, Stockholm. Blir ca sex portioner, perfekt att bjuda på som imponerande dessert!

Matchabavaroise till chokladcylindern

  • 150 g mjölk 
  •   90 g socker
  •   45 g äggula 
  •    1 st gelatinblad 
  •     5 g matchapulver (av god kvallité)  
  • 150 g grädde 
  •     6 st CLUIZEL chokladskal cylinder, 72%

Koka upp mjölk och 45g socker, tillsätt sedan resten av sockret och äggulan. Blanda och koka upp till 82-84 grader. Tillsätt gelatinblad, sila och kyl på isbad till 25 grader.

Under tiden du kyler på isbad ,lös upp grädden med matchapulvret  och vispa sen upp. Blanda allt o fyll i rören (spara lite smet), frys och toppa igen med smet efter 15 min.

Mjölkchokladcremeux 

  •  50   g grädde 
  •  50   g mjölk 
  •    5   g socker 
  •  11   g äggula 
  •  1/3  st gelatinblad 
  •  50   g CLUIZEL Vanuari Lait 39%

Koka upp grädde, mjölk och socker, tillsätt sedan äggulan. Blanda och koka upp till 82-84C. Tillsätt gelatinblad, sila och häll allt över chokladen. Kyl på isbad, häll sedan över i spritspåse.   

Matchacrumble

  • 20  g mandelmjöl
  • 20  g florsocker
  •   1  g matchapulver 
  •   5  g smör, kallt 

Blanda allt och torka  i 60C, ca 2 timmar

Hallonsås

Koka upp hallonpuré, citronjuice och 17 g socker, tillsätt sedan resten av sockret (17 g)  och agar. Koka upp, kyl sedan på isbad. Mixa slätt, tillsätt ev. vatten till rätt konsistens.  

Hallonsorbet

Koka upp vatten, socker och glykos, dra bort från plattan och tillsätt sedan hallonpuré och citronjuice. Blanda och kör i glassmaskin, frys in i pacojetbägare.

JavaScript seem to be disabled in your browser.

You must have JavaScript enabled in your browser to utilize the functionality of this website.