Fruktgeléklubbor
Publicerad

Fruktgeléklubbor

Prova på att göra egna godisklubbor, som är gjord av fruktpurér från Ponthier.

Recept skapat av Gennaro Vitto på uppdrag av Ponthier. 

Svårighetsgrad: Medium 


Ananaskaramell 

Gör så här 

  1. Lägg alla ingredienser i en kastrull och koka upp till 140°C. 
  2. Häll sedan blandningen i klubb-silikonformar utan att överfylla.



Blåbärs gelé

Gör så här

  1. Koka upp blåbärspurén i en kastrull. 
  2. Tillsätt pektinet och 50 g socker och vispa i 2 minuter. 
  3. Tillsätt sedan 390 g socker och glukos och värm upp till 107°C igen, blanda kontinuerligt med en spatel. 
  4. Ta av från värmen och tillsätt vinsyra, vatten och vispa väl. 
  5. Häll ett mycket tunt lager av blandningen på en Silpat-bakmatta. 
  6. Klipp ut en liten cirkel när den är satt.



Montering och dekoration 

  1. Häll lite ananaskaramell i en rund klubb-silikonform, lägg en liten skiva blåbärsgelé i mitten och fyll sedan på med mer ananaskaramell. 
  2. Låt svalna. 
  3. Slå in klubban i godispapper precis innan servering.

Montering och dekoration av fruktgeléklubbor


Köksprodukter som används: 

  • Matvåg
  • Kastrull 
  • Klubb-silikonformar
  • Spatel 
  • Visp
  • Silpat-bakmatta
  • Sax



Sammanställd ingredienslista 

JavaScript seem to be disabled in your browser.

You must have JavaScript enabled in your browser to utilize the functionality of this website.