Fruktgeléklubbor
Gör dina egna godisklubbor, av frukt från Ponthier.
Recept skapat av Gennaro Vitto på uppdrag av Ponthier.
Svårighetsgrad: Medium
Ananaskaramell
- 250 g strösocker
- 100 g ponthiers ananaspuré
- 120 g glukossirap
Gör så här
- Lägg alla ingredienser i en kastrull och koka upp till 140°C.
- Häll sedan blandningen i klubb-silikonformar utan att överfylla.
Blåbärs gelé
- 500 g ponthiers blåbärspuré
- 50 g strösocker
- 390 g strösocker
- 110 g glukossirap
- 9 g vinsyra
- 10 g vatten
- 13 g pektin
Gör så här
- Koka upp blåbärspurén i en kastrull.
- Tillsätt pektinet och 50 g socker och vispa i 2 minuter.
- Tillsätt sedan 390 g socker och glukos och värm upp till 107°C igen, blanda kontinuerligt med en spatel.
- Ta av från värmen och tillsätt vinsyra, vatten och vispa väl.
- Häll ett mycket tunt lager av blandningen på en Silpat-bakmatta.
- Klipp ut en liten cirkel när den är satt.
Montering och dekoration
- Häll lite ananaskaramell i en rund klubb-silikonform, lägg en liten skiva blåbärsgelé i mitten och fyll sedan på med mer ananaskaramell.
- Låt svalna.
- Slå in klubban i godispapper precis innan servering.
Köksprodukter som används:
- Matvåg
- Kastrull
- Klubb-silikonformar
- Spatel
- Visp
- Silpat-bakmatta
- Sax
Sammanställd ingredienslista
- 690 g strösocker
- 100 g ponthiers ananaspuré
- 230 g glukossirap
- 500 g ponthiers blåbärspuré
- 9 g vinsyra
- 10 g vatten
- 13 g pektin