Recept Joachim Malmsten, Malmstens mat och choklad, Karlskrona
Skal
CLUIZEL Kayambe 72%
Kakaofärg
Måla skalet. När färgerna torkat gjut skalen i tempererad Kayambe 72%.
Cavaganach
120 g grädde
180 g Cava
50 g Trimolin / glukos
1 st citron pressad
700 g CLUIZEL Elianza vit 33%
Koka upp grädde, trimolin/glukos och Cava, slå det över chokladen. Låt det smälta samman under en minut. Mixa med blender för att få en extra slät och glansig ganache.
Aperolganach
180 g grädde
200 g apelsin pressad
100 g Aperol
1000 g CLUIZEL Elianza vit 33%
50 g Trimolin /glukos
Koka upp grädde, trimolin/glukos, apelsin och Aperol och slå det över chokladen. Låt det smälta samman under en minut. Mixa med blender.
Fyll skalen med ganacherna i två lager. Låt stelna till nästa dag. Locka pralinerna med vit choklad.