Pavlova




PAVLOVA MARÄNG

75 g äggvita
70 g strösocker
70 g florsocker
1 msk finhackad pistage nöt
1 msk frystorkade havtorn (Sosa)
1 msk lakritsgranulat

Gör så här:

  • Vispa äggvita långsamt tills den får fina toppar tillsätt strösocker lite i taget och kör till skum.
  • Vänd ner florsocker försiktigt och spritsa halvsfärer likt makarons.
  • Strö över finhackad pistagenöt & frystorkade havtorn samt lakritsgranulat.
  • Torka i svamptork i 3 timmar, alt ugn 120°C i 20 minuter.


NAMELAKA

100 g mjölk
5 g glykos
1,5 st gelatinblad
190 g  Kayambe Lait mjölkchoklad 45%
200 g vispgrädde
1 st vaniljstång

Gör så här:

  • Blötlägg gelatinblad i kallt vatten.
  • Smält mjölkchokladen till 45°C
  • Koka upp mjölk, urskrapad vaniljstång, riven tonkaböna och glykos, tillsätt gelatinblad och sila.
  • Gör en emulsion med chokladen genom att tillsätta mjölken i 3 omgångar avsluta med att mixa med en stavmixer.
  • Tillsätt den kalla grädden och mixa igen, kyl.


HAVTORNS KONFEKTYR

90 g havtornspuré
35 g apelsinpuré
60 g strösocker
½ st vaniljstång
5 g citronjuice
13 g strösocker
3 g pektin NH

Gör så här:

  • Värm upp havtornspuré, apelsinpuré och den stora mängden strösocker utblandat med vaniljfrön till 40°C.
  • Blanda Pektin NH med den lilla mängden strösocker och vispa ner i purén.
  • Koka upp till 102°C och tillsätt citronjuice.
  • Gjut i silikonform och låt stå i rumstemperatur ca 2 timmar.


DEKOR

Harsyra

 

JavaScript seem to be disabled in your browser.

You must have JavaScript enabled in your browser to utilize the functionality of this website.