PAVLOVA MARÄNG
75 g äggvita
70 g strösocker
70 g florsocker
1 msk finhackad pistage nöt
1 msk frystorkade havtorn (Sosa)
1 msk lakritsgranulat
Gör så här:
- Vispa äggvita långsamt tills den får fina toppar tillsätt strösocker lite i taget och kör till skum.
- Vänd ner florsocker försiktigt och spritsa halvsfärer likt makarons.
- Strö över finhackad pistagenöt & frystorkade havtorn samt lakritsgranulat.
- Torka i svamptork i 3 timmar, alt ugn 120°C i 20 minuter.
NAMELAKA
100 g mjölk
5 g glykos
1,5 st gelatinblad
190 g Kayambe Lait mjölkchoklad 45%
200 g vispgrädde
1 st vaniljstång
Gör så här:
- Blötlägg gelatinblad i kallt vatten.
- Smält mjölkchokladen till 45°C
- Koka upp mjölk, urskrapad vaniljstång, riven tonkaböna och glykos, tillsätt gelatinblad och sila.
- Gör en emulsion med chokladen genom att tillsätta mjölken i 3 omgångar avsluta med att mixa med en stavmixer.
- Tillsätt den kalla grädden och mixa igen, kyl.
HAVTORNS KONFEKTYR
90 g havtornspuré
35 g apelsinpuré
60 g strösocker
½ st vaniljstång
5 g citronjuice
13 g strösocker
3 g pektin NH
Gör så här:
- Värm upp havtornspuré, apelsinpuré och den stora mängden strösocker utblandat med vaniljfrön till 40°C.
- Blanda Pektin NH med den lilla mängden strösocker och vispa ner i purén.
- Koka upp till 102°C och tillsätt citronjuice.
- Gjut i silikonform och låt stå i rumstemperatur ca 2 timmar.
DEKOR
Harsyra