Pralin - Svartvinbär
Butiken

Svartvinbärspralin

Recept av Martin Morand & Jonas Nilsson, som beskriver den som "En frisk pralin med härliga texturer". Receptet ger ca 64 praliner à 13 gram.

Choklad till gjutna skal med av formen CW2295

Skal av ca 400 g mörk 72% choklad Kayambe

Temperera chokladen enligt följande temperaturer. Smält: 50° C, Kyl: 27° C, Värm: 31-32° C.


Svartvinbärs-marshmallows 

 Blanda gelatinpulver med vatten. Koka upp strösocker med invertsocker och svartvinbärspuré till 110° C. Vispa upp den stora mängden invertsocker och tillsätt svartvinbärspurén. Tillsätt det smälta gelatinet. Vispa till en styv maräng.  Låt svalna till ca 30-35° C och markera i spritspåse fyll omedelbart.


Citronganache

Smält den vita chokladen i vattenbad till 45° C. Koka upp vispgrädde, glykos, urskrapad vaniljstång och citronpuré med sitt skal. Låt dra i ca 10 minuter och skrapa ur vaniljstången en sista gång och sila genom chinoise. Gör en emulsion genom att tillsätta citrongrädden över chokladen i 3 omgångar. Smaka därefter av med havssalt. Kör i mixer för att avsluta emulsionen. Låt svalna till 30° C och markera i spritspåse och fyll dina skal.


Svartvinbärskonfektyr

Värm vinbärspuré till 40° C och tillsätt pektin utblandat med den lilla mängden socker och låt koka upp. Tillsätt resterande socker och glykos. Koka till 103° C och tillsätt citronjuice. Häll upp kompotten och låt svalna i rumstemp. När kompotten blivit hård kör den i en mixer till en fin och slät konsistens och markera i en spritspåse.

JavaScript seem to be disabled in your browser.

You must have JavaScript enabled in your browser to utilize the functionality of this website.