Butiken

Ljuvlig pralinéglass

Denna ljuvligt goda pralinéglass med muscovadosmulor och gräddskum är hämtad från "Basics Guide Praliné" med recept baserade på Cluizels pralinéer.

Recept: Jordi Puigvert Colomer. 

Recept för 20 portioner  

Muscovadosmulor

100 g   Muscovado sugar
100 g   Mjöl
100 g   Mandelmjöl
  90 g   Smör


Placera alla ingredienserna i mixerbehållaren. Mixa på medelhastighet för att åstadkomma en
smulig konsistens. Strö ut smulorna på en plåt med bakplåtspapper och grädda i ca 15 minuter i 160°.


Pralinéglass

500 g   Mjölk 
115 g   Vatten
  50 g   Vispgrädde 35% 
  25 g   Torrmjölkspulver fettfritt
  11 g   Vassleprotein
    2 g    Salt
100 g   Dextros
  45 g   Invertsocker
    4 g   Glassstabilisator
150 g   Fyllig Praliné 


Blanda 25 g av dextrosen and stabiliseringsmedlet separat. Hetta upp vattnet, mjölken och grädden 
med torrmjölkspulvret och vassleproteinet, rör hela tiden.  När mixturen når 20°C, tillsätt gradvis dextros-stabiliseringsblandningen, rör konstant med en visp.  När mixturen når 40°C, tillsätt resten
av dextrosen, invertsockret and saltet. Hetta upp mixturen till to 85°C. Ta bort från spisen och häll 
över pralinén. Blanda noggrant med med en handvisp and kyl mixturen till 4°C så snabbt som möjligt.
Låt mixturen vila kylskåpet i 12 timmar.  Rör igen . Häll över till en glassbehållare och kyl i en snabbfrys
i 15 minuter till  -30°C.  Förvaras i -18°C och i displaybox vid -12°C.


Chokladsås

  50 g   Vatten
125 g   Socker
  25 g   Glukossirap
  38 g   Kakaopulver
  30 g   Smör
220 g   Neutral glaze


Hetta upp vattnet, sockret and glukosen tillsammans, låt koka upp. Tillsätt kakaopulvret och smöret, blanda väl.
Tillsätt den neutrala glazen och mixa igen. Täck med plastfilm och kyl i 12 timmar.


Praliné Espuma

200 g   Mjölk
400 g   Grädde 35% fett
200 g  Fyllig Praliné


Mixa mjölken och pralinén väl. Tillsätt grädden. Fyll en sifon med skummet, ladda med 2 patroner, kyl 1 timme.
Använd precis innan servering.


Andra ingredienser

Chokladdekoration


Hopsättning and dekoration 

Lägg lite av smulorna i botten av ett glas eller skål. Häll lite av chokladsåsen över smulorna. Placera 2 eller 3 kulor
av glassen ovanpå smulorna. Toppa med chokladsås, espumagrädde och chokladdekoration.


Kakaopulver ref. 21005

Hasselnötskräm 14542

OBS! För återförsäljare/professionella tillverkare finns det många olika pralinéer, i 2,5 kg förpackningar, att välja på.
Logga in för att se hela sortimentet.

JavaScript seem to be disabled in your browser.

You must have JavaScript enabled in your browser to utilize the functionality of this website.