Dessert - Pavlova
Butiken

Pavlova

En ny tolkning av den klassiska marängdesserten pavlova!

Pavlova maräng

Gör så här:

  • Vispa äggvita långsamt tills den får fina toppar tillsätt strösocker lite i taget och kör till skum.
  • Vänd ner florsocker försiktigt och spritsa halvsfärer likt makarons.
  • Strö över finhackad pistagenöt & frystorkade havtorn samt lakritsgranulat.
  • Torka i svamptork i 3 timmar, alt ugn 120°C i 20 minuter.

Namelaka

Gör så här:

  • Blötlägg gelatinblad i kallt vatten.
  • Smält mjölkchokladen till 45°C
  • Koka upp mjölk, urskrapad vaniljstång, riven tonkaböna och glykos, tillsätt gelatinblad och sila.
  • Gör en emulsion med chokladen genom att tillsätta mjölken i 3 omgångar avsluta med att mixa med en stavmixer.
  • Tillsätt den kalla grädden och mixa igen, kyl.

Havtornskonfektyr

Gör så här:

  • Värm upp havtornspuré, apelsinpuré och den stora mängden strösocker utblandat med vaniljfrön till 40°C.
  • Blanda Pektin NH med den lilla mängden strösocker och vispa ner i purén.
  • Koka upp till 102°C och tillsätt citronjuice.
  • Gjut i silikonform och låt stå i rumstemperatur ca 2 timmar.

Dekor

JavaScript seem to be disabled in your browser.

You must have JavaScript enabled in your browser to utilize the functionality of this website.