Pavlova
En ny tolkning av den klassiska marängdesserten pavlova!
Pavlova maräng
- 75 g äggvita
- 70 g strösocker
- 70 g florsocker
- 1 msk finhackad pistagenöt
- 1 msk frystorkade havtorn
- 1 msk lakritsgranulat
Gör så här:
- Vispa äggvita långsamt tills den får fina toppar tillsätt strösocker lite i taget och kör till skum.
- Vänd ner florsocker försiktigt och spritsa halvsfärer likt makarons.
- Strö över finhackad pistagenöt & frystorkade havtorn samt lakritsgranulat.
- Torka i svamptork i 3 timmar, alt ugn 120°C i 20 minuter.
Namelaka
- 100 g mjölk
- 5 g glykos
- 1,5 st gelatinblad
- 190 g Kayambe Lait mjölkchoklad 45%
- 200 g vispgrädde
- 1 st vaniljstång
Gör så här:
- Blötlägg gelatinblad i kallt vatten.
- Smält mjölkchokladen till 45°C
- Koka upp mjölk, urskrapad vaniljstång, riven tonkaböna och glykos, tillsätt gelatinblad och sila.
- Gör en emulsion med chokladen genom att tillsätta mjölken i 3 omgångar avsluta med att mixa med en stavmixer.
- Tillsätt den kalla grädden och mixa igen, kyl.
Havtornskonfektyr
- 90 g havtornspuré
- 35 g apelsinpuré
- 60 g strösocker
- ½ st vaniljstång
- 5 g citronjuice
- 13 g strösocker
- 3 g pektin NH
Gör så här:
- Värm upp havtornspuré, apelsinpuré och den stora mängden strösocker utblandat med vaniljfrön till 40°C.
- Blanda Pektin NH med den lilla mängden strösocker och vispa ner i purén.
- Koka upp till 102°C och tillsätt citronjuice.
- Gjut i silikonform och låt stå i rumstemperatur ca 2 timmar.
Dekor