Kokos & Kolapralin
Hjärtformad chokladpralin med oemotståndlig fyllning av kokos och kola.
KOKOS KOLA
Till detta recept används chokladskal hjärta mörk (xs). Du kan välja mellan flera andra former i samma storlek.
Recept till 96 st praliner
Kola
- 25 g glykos
- 100 g strösocker
- 125 g kokospuré
- 100 g vatten
- 1,5 g salt
- 13 g sorbitol
- 50 g smör
- 150 g 39% Vanuari mjölk couverturechoklad
- 100 g 63% Vanuari mörk couverturechoklad
Värm glykosen tills den kokar och tillsätt gradvis sockret. Koka tills kolan bubblar och ryker. Koka ur med kokande kokospuré och vatten. Addera salt, sorbitol och rumstempererat smör. Häll mixen över chokladerna. Låt svalna till 26 grader C. Emulgera/rör ihop mixen och fyll chokladskalen. Låt kristalliseras innan lockning/doppning. Marmorera/dekorera.