Hallon & pistagesylt
Gör din egen goda sylt med smaken hallon och pistage.
Recept skapat av Josep Maria Ribé Ramos på uppdrag av Ponthier.
Recept ger 11 - 12 burkar om 360 g.
Svårighetsgrad: Proffs
Ingredienser
- 2500 g ponthiers hallonpuré
- 1250 g sackaros
- 500 g glukossirap
- 312 g sackaros
- 7,5 g pektin
- 185 g ponthiers citronpuré
- 500 g pistagepaste
Gör så här
- Värm hallonpurén och citronpurén till 40°C.
- Blanda pektinet noggrant med de 312 g sackaros.
- När puréerna är på 40°C, strö i sackaros-pektinblandningen under konstant omrörning för att förhindra att klumpar bildas.
- Tillsätt gradvis resten av sockret och koka sylten till 62° Brix. 1 °Bx = 1 gram per 100 gram lösning (vara).
- Ta av från värmen, tillsätt lite av sylten i pistagemassan och emulgera med en mixer. Blanda med resten av sylten, se till att den blandas väl.
Montering
- Häll upp i glasburkarna.
- Sätt på locken på burkarna och sätt in i ångugnen vid 100 % luftfuktighet och 100°C i 25 till 50 minuter, beroende på burkens storlek.
- Se till att sylten är pastöriserad till perfektion för att säkerställa korrekt konservering.
- Sänk temperaturen så snabbt som möjligt och märk.
- Förvara vid 20°C till 25°C.
Köksprodukter som används:
- Matvåg
- Kastrull
- Termometer
- Mixer
- Ångugnen