Hallon & pistagesylt
Publicerad

Hallon & pistagesylt

Gör din egen goda sylt med smaken hallon och pistage.

Recept skapat av Josep Maria Ribé Ramos på uppdrag av Ponthier. 

Recept ger 11 - 12 burkar om 360 g. 

Svårighetsgrad: Proffs


Ingredienser 

Gör så här

  1. Värm hallonpurén och citronpurén till 40°C. 
  2. Blanda pektinet noggrant med de 312 g sackaros. 
  3. När puréerna är på 40°C, strö i sackaros-pektinblandningen under konstant omrörning för att förhindra att klumpar bildas. 
  4. Tillsätt gradvis resten av sockret och koka sylten till 62° Brix. 1 °Bx = 1 gram per 100 gram lösning (vara).
  5. Ta av från värmen, tillsätt lite av sylten i pistagemassan och emulgera med en mixer. Blanda med resten av sylten, se till att den blandas väl.


Montering 

  1. Häll upp i glasburkarna. 
  2. Sätt på locken på burkarna och sätt in i ångugnen vid 100 % luftfuktighet och 100°C i 25 till 50 minuter, beroende på burkens storlek. 
  3. Se till att sylten är pastöriserad till perfektion för att säkerställa korrekt konservering. 
  4. Sänk temperaturen så snabbt som möjligt och märk. 
  5. Förvara vid 20°C till 25°C.



Köksprodukter som används: 

  • Matvåg
  • Kastrull 
  • Termometer 
  • Mixer
  • Ångugnen 

JavaScript seem to be disabled in your browser.

You must have JavaScript enabled in your browser to utilize the functionality of this website.