Citron, te och bergamot dessert
Bjud dina gäster på en elegant, syrlig och söt dessert, gjord på Ponthiers fruktpurér.
Recept skapat av Ponthier.
Receptet ger 8 portioner.
Svårighetsnivå: Proffs
Söt botten
- 900 g smör
- 600 g florsocker
- 180 g mald mandel
- 354 g ägg
- 1500 g mjöl
- 8 g salt
Gör så här
- Blanda smör, ägg och florsocker och tillsätt alla torra ingredienser.
- Knåda utan att stelna degen
Bergamot & citronkräm
- 350 g ponthiers bergamotpuré
- 150 g ponthiers citronpuré
- 10 st ägg
- 160 g socker
- 20 g kakaosmör
- 400 g vit chokald - Kaymbe 36% eller Elianza Vit 33%
- 10 g svarta teblad
- 11 g gelatin
Gör så här
- Värm ägg, socker, fruktpuréer och svarta teblad till 80°C i ett vattenbad.
- Tillsätt det uppmjukade gelatinet och den vita chokladen.
- Låt svalna.
- Tillsätt kakaosmöret.
- Passera genom en chinois (konformad sil) och blanda.
- Häll upp i silikonformar.
Bergamot glasyr
- 1000 g vanlig beläggning/vanlig glasyr
- 200 g ponthiers bergamotpuré
Gör så här
- Kombinera den vanliga beläggningen med bergamotpuré i en kastrull.
- Värm och blanda.
Montering och dekoration
- Lägg bergamott och citronkrämen på en söt botten.
- Täck sedan med bergamottglasyren.
Köksprodukter som används:
- Matvåg
- Skål x2
- Kastrull
- Chinois (konformad sil)
- Silikonformar