Citron, te och bergamot dessert
Publicerad

Citron, te och bergamot dessert

Bjud dina gäster på en elegant, syrlig och söt dessert, gjord på Ponthiers fruktpurér.

Recept skapat av Ponthier.


Receptet ger 8 portioner. 

Svårighetsnivå: Proffs 


Söt botten 

  • 900 g smör 
  • 600 g florsocker
  • 180 g mald mandel
  • 354 g ägg
  • 1500 g mjöl 
  • 8 g salt 

Gör så här

  1. Blanda smör, ägg och florsocker och tillsätt alla torra ingredienser. 
  2. Knåda utan att stelna degen



Bergamot & citronkräm

Gör så här

  1. Värm ägg, socker, fruktpuréer och svarta teblad till 80°C i ett vattenbad. 
  2. Tillsätt det uppmjukade gelatinet och den vita chokladen. 
  3. Låt svalna. 
  4. Tillsätt kakaosmöret. 
  5. Passera genom en chinois (konformad sil) och blanda. 
  6. Häll upp i silikonformar.



Bergamot glasyr 

Gör så här 

  1. Kombinera den vanliga beläggningen med bergamotpuré i en kastrull. 
  2. Värm och blanda.



Montering och dekoration

  1. Lägg bergamott och citronkrämen på en söt botten. 
  2. Täck sedan med bergamottglasyren.

Montering av bergamot dessert


Köksprodukter som används:

  • Matvåg
  • Skål x2
  • Kastrull
  • Chinois (konformad sil)
  • Silikonformar

JavaScript seem to be disabled in your browser.

You must have JavaScript enabled in your browser to utilize the functionality of this website.