Cava Aperol
Recept inspirerat av somriga drinkar! Av Joachim Malmsten, Malmstens Mat & Choklad i Karlskrona.
Skal
Occupan Orange & Chimayo Orange Kakaofärg
Måla skalet. När färgerna torkat gjut skalen i tempererad Kayambe 72%.
Cavaganach
- 120 g grädde
- 180 g Cava
- 50 g Trimolin / glukos
- 1 st citron, pressad
- 700 g CLUIZEL Elianza vit 33%
Koka upp grädde, trimolin/glukos och Cava, slå det över chokladen. Låt det smälta samman under en minut. Mixa med blender för att få en extra slät och glansig ganache.
Aperolganach
- 180 g grädde
- 200 g apelsin, pressad
- 100 g Aperol
- 1000 g CLUIZEL Elianza vit 33%
- 50 g Trimolin /glukos
Koka upp grädde, trimolin/glukos, apelsin och Aperol och slå det över chokladen. Låt det smälta samman under en minut. Mixa med blender.
Fyll skalen med ganacherna i två lager. Låt stelna till nästa dag. Locka pralinerna med vit choklad.