Blondies med vit choklad & karamell
Baka mjuka och söta blondies med fin choklad från Cluizel.
Baktid: Cirka 30 minuter + 25 minuters i gräddningstid
Antal: En stor kaka på 30 x 30 cm
Svårighetsgrad: Medium
Ingredienser
- 125 g socker
- 125 g brunt socker
- 3 st ägg
- 200 g mjukt smör
- 275 g mjöl
- 1 msk majsstärkelse
- 1 droppe vaniljextrakt
- 80 g chokladkaka Vit
- 160 g kewane 34%
- 1 handfull saltade macadamianötter
Gör så här
- Vispa sockret och äggen med stavmixerns visp tills det blir krämigt. Tillsätt smör och en droppe vaniljextrakt och vispa i. Tillsätt mjöl och stärkelse och rör om.
- Hacka den vita chokladen och hälften av den blonda chokladen grovt. Likaså macadamianötterna. Tillsätt allt i degen och rör om kort.
- Häll degen i en smord bakform (ca 30 x 30 cm) och bred ut den med en degskrapa eller slev. Grädda i förvärmd ugn (175°C varmluft) i ca 25 minuter.
- Skär kakan i bitar när den svalnat. Smält den återstående blonda chokladen över ett vattenbad och garnera över blondinerna.
Köksprodukter som används:
- Skål
- Stavmixer
- Slev
- Skärbräda
- Kniv
- Bakform (ca 30 x 30 cm)