Chokladglass

Recept av Ann Thydell, Cacaofoni i Malmö

360 g CLUIZEL Vanuari 63%
150 g CLUIZEL kakaopulver
1500 g mjölk
några nypor salt
400 g socker
75 g glykos
250 g ägg, gulor och vitor

Gör så här

Lägg chokladen i en skål. Värm hälften av mjölken med kakaopulver och salt tills det ryker men ej kokar. Rör i botten, kakaopulver bränns lätt. Häll över på chokladen och rör tills den smält. Vispa ägg, socker och glykos pösigt.

Värm resten av mjölken till ca 75 grader och häll detta över äggvispet för att sedan hälla tillbaka allt i kastrullen. Värm till 82 grader, rör noga i botten. 

Häll detta över chokladmjölken genom sil. Kyl och låt eventuellt stå till dagen efter innan det körs i glassmaskin.



JavaScript seem to be disabled in your browser.

You must have JavaScript enabled in your browser to utilize the functionality of this website.