Mocha Martini
Bjud dina gäster på alkoholfri Mocha Martini, med härligt smakfull Kayambechoklad,
Recept skapat av Cluizel
Receptet ger 2 st glas Mocha Martini
Svårighetsgrad: Medium
Ganache
- 240 g tungt vispad grädde
- 113 g kayambe 72%
- 4 msk mörk chokladsås
- Chokladströssel
Gör så här
- Hacka Kayambe 72%
- Värm den tungt vispade grädden i en liten kastrull tills den knappt börjar koka. Du kommer att se ånga först, sedan små bubblor. Ta genast bort från värmen och häll i den hackade chokladen på en gång. Vispa tills det är väl blandat
- Häll lite ganache på en liten tallrik för att kanta martiniglasen. Häll resten i en skål så att den svalnar.
- Dekorera Martiniglaset
- Häll upp lite strössel på en liten tallrik.
- Doppa kanten på martiniglaset i ganachen först, doppa sedan och snurra den i strösseln.
- Häll den mörka chokladsåsen i en spritspåse.
- Börja i botten, pressa ut chokladsåsen i martiniglaset och virvla uppåt tills det är 1 cm från kanten. Ställ in i frysen tills det behövs.
Mocha drink
- 2,5 dl sötad kondenserad mjölk
- 7 msk starkt kaffe, kylt
- 1 ½ tsk vaniljextrakt
- ¼ tsk kakaopulver, siktat (valfritt)
- Liten kula kaffeglass, (valfritt)
Gör så här
- Häll den sötade kondenserade mjölken i skålen med ganache och vispa tills den är väl blandad.
- Vispa i kaffet och vaniljextraktet, smaka av och justera smakerna genom att tillsätta mer kaffe eller vanilj efter önskemål. Vispa i det valfria kakaopulvret.
- Häll upp blandningen i en glaskaraff eller en kanna med pip för att göra det lättare att hälla upp i de dekorerade martiniglasen. Ta ut glasen ur frysen och häll upp.
- Lägg eventuellt en liten kula kaffeglass i drycken. Servera omedelbart.
Köksprodukter som används:
- Matvåg
- 2 st Martiniglas
- Skärbräda
- Kniv
- Kastrull
- Visp
- Skål
- Tallrik
- Spritspåse
- Glaskaraff eller kanna med pip