Kolatårta med saltade kringlor
Publicerad

Kolatårta med saltade kringlor

Skapa en otroligt god och läcker kolatårta med saltade kringlor på toppen.

Baktid: Cirka 45 minuter + 45 minuters i gräddningstid       

Svårighetsgrad: Medium


Mördeg 

  • 80 g    florsocker
  • 170 g  mjukt smör
  • 250 g  mjöl 


Gör så här

  1. Till smuldegen, blanda ingredienserna och knåda till en boll.
  2. Slå in med plastfolie och kyl i 1 timme.
  3. Kavla ut degen till en ca 0,5 cm tjock cirkel och lägg den i en tårtform (diameter ca 24 cm) med löstagbar botten, forma en kant och tryck ner den.
  4. Grädda i en förvärmd ugn (175°C varmluft) i cirka 20 minuter eller tills de är ljust gyllenbruna.




Ganache 

Gör så här

  1. För att göra ganachen, värm långsamt grädden och mörk choklad i en kastrull tills blandningen kokar, ta sedan av värmen och rör ner honungen.
  2. Häll ganachen i den bakade mördegen och grädda i ca 25 minuter.



Glasyr & Dekoration 

  • 240 g  Kewane 34% 
  • 50 g    olja 
  • Grovt havssalt 
  • Saltade små kringlor 


Gör så här

  1. Smält den blonda chokladen över ett vattenbad.
  2. Tillsätt olja för att göra den jämnare.
  3. Häll glasyren över den avsvalnade tårtan och strö över kringlor och grovt havssalt.
  4.  Ställ i kylen i 2 timmar.



Köksprodukter som används:

  • Matvåg
  • Skål 
  • Slev
  • Plastfolie 
  • Kavel
  • Tårtform (diameter ca 24 cm)
  • Kastrull

JavaScript seem to be disabled in your browser.

You must have JavaScript enabled in your browser to utilize the functionality of this website.