Butiken

Kewane chokladcheesecake

Cheesecake med kryddig kexbotten och Kewane 34%, en karamelliserad vit choklad med mjuka toner av sockerkaka och vaniljsås. Recept: Jordi Puigvert Colomer


Recept för 12 st 

Tid ca 50 minuter

Kex botten

  • 100 g   Speculoos kex eller liknande - t.ex.  Biscoff kex från Lotus 
  •   35 g   smält smör 

Mixa kexen och blanda väl med det kalla smälta smöret.
Gör ett lager i botten av de  runda formarna genom att pressa tills
lagret är kompakt. Botten måste vara minst 0,5 cm tjock.

Kewane® Choklad cheesecake 

Värm mjölken. Blanda samtidigt äggula, majsstärkelse och socker med en visp.
Häll mjölken  på äggulablandningen och rör om med en  visp. Värm upp och koka på medium värme,
rör hela tiden tills det kokar. Ta bort från värmen och tillsätt gelatinet som  tidigare lösts upp i ett bad av
mycket kallt  vatten i 10 minuter. Rör tills allt blandats. Lägg till  den redan smälta chokladen och sedan
lätt värmd färskost . Blanda väl  med en visp. Tillsätt sedan lättvispad  grädde (mjuka slag) med en
gummispatel. Fyll  en spritspåse och spritsa chokladostmoussen på kexlagret. Skiktet  av mousse
måste vara cirka 3 cm tjock. 

Låt stå i kylen i 4 timmar innan  servering.

Fruktcoulis  

  • 200 g hallonpuré
  • 40 g enkel sirap  (50% socker 50% vatten)  
  • 20 g citronsaft  
  • 0,5 g Xantan gummi  


Blanda alla ingredienser med en stavmixer  tills den når en jämn konsistens. 

Andra ingredienser  

12 skopor glass eller sorbet efter önskemål.

Efterbehandling och plätering 

Placera cheesecaken i mitten av  tallriken. Placera sorbeten eller glasskulan på toppen eller på sidan efter önskemål och avsluta med att tillsätta lite halloncoulis (tunn sås av hallonpurén).  

Kocktricks:  När du gör den enkla sirapen kan du  gör 1 liter och, när den är kall, förvara den i  kylskåp för vidare användning.  Beroende på vilken färskost som används,  kan den slutliga strukturen bli  hårdare eller mjukare.  Vår rekommendation är att minska mängden av gelatin vid behov.  


Kewane® 34%  «Grands Accords®»  Choklad ref. 20670