Soppa med vit persika & yuzu
En fräsch och nytänkande dessert från Ponthier!
En kall "soppa" som dessert kanske låter märkligt - men testa detta innovativa recept med träffsäkra smakkombinationer så lovar vi att du blir övertalad! Receptet är skapat av Ponthier med användning av deras magiska fruktpuréer.
1. Persikosoppa
Du behöver:
Gör såhär: Mixa alla ingredienser i en blender tills det blandats väl.
2. Yuzu sorbet
Du behöver:
- 300 g Ponthier fruktpuré med yuzu
- 75 g Ponthier fruktpuré med citron
- 250 g vatten
- 250 g strösocker
- 27 g glukospulver (atomiserat)
- 4.5 g stabilisator
- 250 g mjölk
Gör såhär: Gör först en sockersirap genom att värma socker och vatten. Tillsätt glukospulver och stabilisator när sockermixen når 50°C. Låt det koka upp och tillsätt fruktpuréerna. Blanda allting och låt svalna. När det svalnat tillsätter du mjölken. Kör sedan mixen i en glassmaskins och forma till en formen av en halv sfär.
3. Pannacotta med vanilj
Du behöver:
- 315 g mjölk
- 340 g grädde
- 60 g mascarpone
- 9 g gelatin
- 250 g vit choklad
- 5 st vaniljstänger
Gör såhär: Koka mjölk med vaniljstänger i. Häll i vit choklad och gelatin. Låt sedan svalna och tillsätt grädde och mascarpone. Rör samman allting till en slät smet.
4. Maräng
Du behöver:
- 500 g äggvitor
- 55 g strösocker 1
- 375 g florsocker 1
- 225 g strösocker 2
- 150 g florsocker 2
Gör såhär: Vispa samman äggvitor och strösocker 1 (55g) med en elvisp. Addera florsocker 1 (375 g) och blanda. Använd sedan en slev för att vända i resterande strösocker och florsocker. Låt sedan stå i i ugnen i 2 timmar på 90°C.
5. Montera din dessert
Använd en djup tallrik. Placera en sked av pannacotta först, sen några maränger och skivade färska jordgubbar. Tillsätt en kula av yuzusorbet och häll persikosoppan över. Servera direkt och njut! Se bilden nedanför för inspiration!