Butiken

From Kôchi to Ica

Använd den spännande frukten Sudachi för att skapa en kryddig drink!

Sudachi har länge används i traditionell japansk matlagning, men nu på senare tid även gjort sin entré i konfektyrvärlden. Denna typ av citrusfrukt odlas framförallt i Kôchi i Japan. Frukten är törrstsläckande och har en kryddig ton som passar utmärkt i drinkar! Sudachi används ofta till att krydda fiskrätter inom traditionell japansk matlagning, så varför inte servera denna som fördrink inför en japanskt inspirerad middag? 

Du behöver: 

  • 4.5 cl Pisco (eller liknande neutral brandy)
  • 3 cl Aquafaba (vattnet från kikärter)
  • 2.5 cl Ponthier fruktpuré med sudachi
  • 2 cl ljus sirap
  • 3 droppar bitter smak med kardemumma
  • 2 droppar Angostura 

Gör såhär: Häll alla ingredienser i en shaker utan is. Skaka ordentligt. Fyll sedan shakern med två tredjedelar is. Skaka igen och häll sedan genom ett dubbelt filter ner i ett coupéglas. Garnera till exempel med ätbara blommor. 

Servera och njut!