From Kôchi to Icai
Använd den spännande frukten Sudachi för att skapa en kryddig drink!
Sudachi har länge används i traditionell japansk matlagning, men nu på senare tid även gjort sin entré i konfektyrvärlden. Denna typ av citrusfrukt odlas framförallt i Kôchi i Japan. Frukten är törstsläckande och har en kryddig ton som passar utmärkt i drinkar. Sudachi används ofta till att krydda fiskrätter inom traditionell japansk matlagning, så varför inte servera denna som fördrink inför en japanskt inspirerad middag?
Du behöver:
- 4.5 cl Pisco (eller liknande neutral brandy)
- 3 cl Aquafaba (vattnet från kikärter)
- 2.5 cl Ponthier fruktpuré med sudachi
- 2 cl ljus sirap
- 3 droppar bitter smak med kardemumma
- 2 droppar Angostura
Gör så här: Häll alla ingredienser i en shaker utan is. Skaka ordentligt. Fyll sedan shakern med två tredjedelar is. Skaka igen och häll sedan genom ett dubbelt filter ner i ett coupéglas. Garnera till exempel med ätbara blommor.
Servera och njut!