- Totalt 0 kr

From Kôchi to Ica
Använd den spännande frukten Sudachi för att skapa en kryddig drink!
Sudachi har länge används i traditionell japansk matlagning, men nu på senare tid även gjort sin entré i konfektyrvärlden. Denna typ av citrusfrukt odlas framförallt i Kôchi i Japan. Frukten är törrstsläckande och har en kryddig ton som passar utmärkt i drinkar! Sudachi används ofta till att krydda fiskrätter inom traditionell japansk matlagning, så varför inte servera denna som fördrink inför en japanskt inspirerad middag?
Du behöver:
- 4.5 cl Pisco (eller liknande neutral brandy)
- 3 cl Aquafaba (vattnet från kikärter)
- 2.5 cl Ponthier fruktpuré med sudachi
- 2 cl ljus sirap
- 3 droppar bitter smak med kardemumma
- 2 droppar Angostura
Gör såhär: Häll alla ingredienser i en shaker utan is. Skaka ordentligt. Fyll sedan shakern med två tredjedelar is. Skaka igen och häll sedan genom ett dubbelt filter ner i ett coupéglas. Garnera till exempel med ätbara blommor.
Servera och njut!
-
Sudachipuré
Kyld sudachipuré. Citrusfrukt från Japan.
P717
495 kr / fp- Lagerstatus
- Beställningsvara
Taggar
-
- passionsfrukt
- yzao
- elianza
- ananas
- kokos
- kaffe
- lime
- gröna äpplen
- citron
- jordgubb
- hallon
- mango
- mangaro
- vanuari
- z-karamel
- kayambe
- vanilj
- yuzu
- svartvinbär
- el jardin
- noisette
- hasselnöt
- croustilline
- caozelo
- melon
- glass
- sorbet
- vit choklad
- banan
- grapefrukt
- la laguna
- persika
- sudachi
- blåbär
- praliné
- vaniljstång
- kakaopulver
- granatäpple
- marshmallow
- san martín
- los ancones
- kakaonibs
- kewane