Mjuk chokladkaka
Njut av underbart mjuk chokladkaka med mörk Kayambechoklad.
Recept skapat av Cluizel.
Receptet ger 6-8 portioner. Beroende på hur stora du skär bitarna.
Svårighetsgrad: Amatör
Ingredienser
- 3 st ägg
- 60 g socker
- 60 g mjöl
- 180 g kayambe 72%
- 160 g smör
Gör så här
- Blanda ägg, socker och mjöl tillsammans.
- Smält Kayambe i ett vattenbad, tillsätt tärnat smör och låt det smälta. Rör om väl.
- Smöra form/formar och fyll dem med smeten.
- Grädda i ugnen på 200°C i 5-7 minuter.
- Ta ut kakan direkt från formarna/formen och låt det svalna.
Köksprodukter som används:
- Matvåg
- Skål x2
- Slev
- Kastrull
- Ugnsform/formar