Mjuk chokladkaka
Njut av underbart mjuk chokladkaka med mörk Kayambechoklad.
Recept skapat av Cluizel.
Receptet ger 6-8 portioner. Beroende på hur stora du skär bitarna.
Svårighetsgrad: Amatör
Ingredienser
- 3 st ägg
 - 60 g socker
 - 60 g mjöl
 - 180 g kayambe 72%
 - 160 g smör
 
Gör så här
- Blanda ägg, socker och mjöl tillsammans.
 - Smält Kayambe i ett vattenbad, tillsätt tärnat smör och låt det smälta. Rör om väl.
 - Smöra form/formar och fyll dem med smeten.
 - Grädda i ugnen på 200°C i 5-7 minuter.
 - Ta ut kakan direkt från formarna/formen och låt det svalna.
 
Köksprodukter som används:
- Matvåg
 - Skål x2
 - Slev
 - Kastrull
 - Ugnsform/formar
 
