Kokos & Körsbärs moln
Publicerad

Kokos & körsbärs moln

Skapa en fin och imponerande dessert med Ponthiers kokos- och körsbärspuré.

Recept skapat av Gennaro Vitto på uppdrag av Ponthier.

Svårighetsgrad: Medium


Kokos och kardemumma spuma 

Gör så här

  1. Blanda kokospuré och kardemummafrön vid 60°C i en Thermomixer. 
  2. Tillsätt sedan det tidigare blötlagda gelatinet, filtrera genom en chinois-sikt (konformad sil) och kyl i en blastchiller (nedkylningsskåp).



Körsbärsfyllning

Gör så här

  1. Vispa båda ingredienserna och lägg i en plastflaska.



Montering och dekoration

Häll kokos- och kardemummaspuma i en liten slev, lägg en stor prick av fyllningen av körsbär i mitten och sänk ner allt i flytande kväve.

Montering av kokos & körsbärs moln


Köksprodukter som används: 

  • Matvåg
  • Thermomixer
  • Termometer 
  • Chinois-sikt (konformad sil)
  • Blastchiller (nedkylningsskåp).

JavaScript seem to be disabled in your browser.

You must have JavaScript enabled in your browser to utilize the functionality of this website.