Kokos & körsbärs moln
Skapa en fin och imponerande dessert med Ponthiers kokos- och körsbärspuré.
Recept skapat av Gennaro Vitto på uppdrag av Ponthier.
Svårighetsgrad: Medium
Kokos och kardemumma spuma
- 1000 g ponthiers kokospuré
- 10 g gelatin
- 10 g kardemumma frön
Gör så här
- Blanda kokospuré och kardemummafrön vid 60°C i en Thermomixer.
- Tillsätt sedan det tidigare blötlagda gelatinet, filtrera genom en chinois-sikt (konformad sil) och kyl i en blastchiller (nedkylningsskåp).
Körsbärsfyllning
- 200 g ponthiers körsbärspuré
- 6 g xantangummi
Gör så här
- Vispa båda ingredienserna och lägg i en plastflaska.
Montering och dekoration
Häll kokos- och kardemummaspuma i en liten slev, lägg en stor prick av fyllningen av körsbär i mitten och sänk ner allt i flytande kväve.
Köksprodukter som används:
- Matvåg
- Thermomixer
- Termometer
- Chinois-sikt (konformad sil)
- Blastchiller (nedkylningsskåp).