Chokladkräm
Skapa en riktigt god och enkel efterrätt med den här chokladkrämen.
Recept skapat av Cluizel.
Receptet ger 2-4 portioner.
Svårighetsgrad: Amatör
Ingredienser
- 150 g mörk choklad La Laguna 72%
- 50 g strösocker
- 1/8 tsk salt
- 240 ml vispgrädde
- Vispad grädde eller grädde från sprayflaska, valfritt att servera
- Chokladspån, valfritt att servera
Gör så här
- I en blender, tillsätt choklad, socker och salt. Kör på hög hastighet tills du får fint chokladpulver; ställ åt sidan.
- I en mikrovågssäker kopp, tillsätt vispgrädden och värm på hög effekt tills den precis börjar koka, cirka 1 1/2 till 2 minuter. Kontrollera var 15:e sekund efter cirka 1 minut.
- Häll grädden i blendern och bearbeta på hög hastighet tills smeten är slät.
- Fördela jämnt chokladblandningen mellan 2 till 4 koppar/skålar, täck och ställ kopparna/skålar i kylen i minst 2 timmar eller tills de har stelnat.
- Garnera valfritt med vispad grädde och/eller chokladspån före servering.
Köksprodukter som används:
- Matvåg
- Blender
- Kopp
- Kopp/skål x4-6