Recept på Nougat cheesecake
Publicerad

Nougat cheesecake

Baka en söt och härlig cheesecake, en perfekt balans mellan krämig fyllning och chokladig smuldeg. Ett recept på 12 läckra cheesecakeportioner.

Recept av Viba

Baktid: Cirka 100 minuter + 60 minuters i avkylningstid 

Receptet ger 12 portioner  

Svårighetsgrad: Medium 


Smuldeg

  • 35 g      florsocker
  • 70 g      smör
  • 1 st       ägg
  • 110 g    vetemjöl
  • 10 g      kakaopulver
  • 1 nypa  salt 


Så här gör du

  1. Blanda strösocker och smör i rumstemperatur till degen, tillsätt delvis resterande ingredienser och knåda till en smidig deg. 
  2. Smörj en bakform och klä den sedan med smuldegen, höj en 5 cm kant. Nagga jämt med en gaffel och ställ i kylen.
  3. För att förhindra att degbotten faller ihop eller att det bildas luftbubblor under gräddningen, täck degen med bakplåtspapper och tyng ner den med någon vikt. Grädda degen i 170 grader över/undervärme i 7 till 10 minuter  


Cheesecakefyllning 

  • 65 g    smör 
  • 110 g  florsocker 
  • 1 st     vaniljstång  (använd eggen på en kniv för att skrapa av vanilj från den öppnade stången) 
  • 2 st     ägg
  • Citronskal 
  • 320 g  kvarg (låg fetthalt)
  • 90 g    gräddfil 
  • 120 g  grädde 
  • 35 g    vetestärkelse 
  • 150 g  Viba Klassisk Nougat


Så här gör du 

  1. Vispa det mjuka smöret med socker, vanilj och citron till det är fluffigt. Blanda i äggen. Därefter vänd ner kvarg, gräddfil, vispad grädde och vetestärkelse. 
  2. Smält nougaten över ett vattenbad och blanda till sist med blandningen (steg 1) 
  3. Efter att degen svalnat häller du kvargblandningen i formen och gräddar i ugnen i 60 minuter på 170 grader över/undervärme. 


Tips

Njut av cheesecaken på ett klassiskt sätt efter den har svalnat eller så kan du lägga till ett chokladöverdrag på cheesecaken.


Köksprodukter som används: 

  • Matvåg 
  • Termometer
  • Skål x2
  • Slev 
  • Bakform (rund) 
  • Gaffel 
  • Visp
  • Kastrull 


Sammanställd ingredienslista: 

  • 145 g    florsocker 
  • 135 g    smör 
  • 3 st       ägg 
  • 110 g    vetemjöl
  • 10 g      kakaopulver
  • 1 nypa salt
  • 1 st       vaniljstång
  • Citronskal 
  • 320 g    kvarg (låg fetthalt) 
  • 90 g      gräddfil 
  • 120 g    grädde
  • 35 g      vetestärkelse 
  • 150 g    Viba Klassisk Nougat

JavaScript seem to be disabled in your browser.

You must have JavaScript enabled in your browser to utilize the functionality of this website.