Espresso Brownies med vilda bär
Recept på goda Brownies med espresso från Kafferosteriet i Limhamn
Baktid: Cirka 20 minuter + 30 minuters i gräddningstid
Receptet ger 12 portioner
Svårighetsgrad: Amatör
Brownies
- 2 st ägg
- 100 g fullkorns dinkelmjöl
- 100 g dinkelmjöl
- 150 g socker
- 1 nypa salt
- 40 g kakao
- 1 nypa vanilj
- 5 msk kall espresso
- 200 g gräddfil
- 200 g frysta bär
Gör så här
- Knäck först äggen. Blanda sedan ihop de torra ingredienserna.
- Blanda den kylda espresson med gräddfil och lägg till de torra ingredienserna. Vänd till sist ner de vispade äggen.
- Häll degen i en ugnsform 20 x 20 cm. Fördela de tinade bären ovanpå. Grädda i förvärmd ugn på 180 grader i ca 30 minuter.
Glasyr
- 70 g Chokladkaka 72%
- 1 tsk kokosolja
- 20 ml mjölk
Gör så här
- Till glasyren, hacka chokladen i små bitar och blanda den med kokosoljan och mjölken över vattenbad tills det bildar en glansig massa.
- Bred sedan över den avsvalnade kakan.
Köksprodukter som används:
- Skål
- Matvåg
- Slev
- Visp
- Matsked
- Tesked
- Ugnsform 20 x 20 cm
- Bakplåtspapper
- Kniv
- Skärbräda
- Kastrull