Espresso brownies med vilda bär
Publicerad

Espresso Brownies med vilda bär

Recept på goda Brownies med espresso från Kafferosteriet i Limhamn

Baktid: Cirka 20 minuter + 30 minuters i gräddningstid    

Receptet ger 12 portioner  

Svårighetsgrad: Amatör


Brownies

  • 2  st      ägg
  • 100 g    fullkorns dinkelmjöl
  • 100 g    dinkelmjöl 
  • 150 g    socker 
  • 1 nypa  salt
  • 40 g       kakao
  • 1 nypa  vanilj
  • 5 msk    kall espresso
  • 200 g     gräddfil
  • 200 g     frysta bär


Gör så här

  1. Knäck först äggen. Blanda sedan ihop de torra ingredienserna.
  2. Blanda den kylda espresson med gräddfil och lägg till de torra ingredienserna. Vänd till sist ner de vispade äggen.
  3. Häll degen i en ugnsform 20 x 20 cm. Fördela de tinade bären ovanpå. Grädda i förvärmd ugn på 180 grader i ca 30 minuter.


Glasyr


Gör så här

  1. Till glasyren, hacka chokladen i små bitar och blanda den med kokosoljan och mjölken över vattenbad tills det bildar en glansig massa. 
  2. Bred sedan över den avsvalnade kakan.



Köksprodukter som används: 

  • Skål 
  • Matvåg
  • Slev
  • Visp
  • Matsked
  • Tesked
  • Ugnsform 20 x 20 cm 
  • Bakplåtspapper 
  • Kniv
  • Skärbräda 
  • Kastrull  

JavaScript seem to be disabled in your browser.

You must have JavaScript enabled in your browser to utilize the functionality of this website.