Citronkaka
En läcker och god citronkaka med en perfekt balans mellan syrligt och sött. Testa och njut!
Recept skapat av Ponthier.
Svårighetsgrad: Medium
Ingredienser
- 1400 g strösocker
- 1000 g helt pastöriserat ägg
- 600 g vispgrädde
- 1 g guérande fleur de sel (salt)
- 1150 g t45 vetemjöl
- 42 g bakpulver
- 400 g extra fint smör
- 1200 g ponthiers citronpuré
Gör så här
- Sikta ihop mjöl och bakpulver.
- Emulgera sockret och äggen i en matberedare i 15 minuter.
- Tillsätt smöret, grädden, fleur de sel och emulgera i ytterligare 5 minuter.
- Tillsätt mjölet och bakpulvret.
- Emulgera i 1 minut.
- Blanda i en skål och vänd ner citronpuré (tinad i 24 timmar vid 4°C) med en slickepott.
- Använd omedelbart.
- Fyll smörade och mjölade formar till 3/4 med kaksmet.
- Använd en palettkniv eller slickepott, släta till toppen på kakorna och sätt in i ugnen.
- Grädda kakorna i varmluftsugn på 180°C i 10 minuter, sänk sedan temperaturen till 160°C och tillaga i ytterligare 45 minuter.
- Kontrollera att kakorna är tillagade med en sticka.
- När det är klart, ta ur formarna och lägg på ett galler.
- Låt svalna till rumstemperatur.
Köksprodukter som används:
- Matvåg
- Sikt
- Skål
- Slickepott
- Matberedare
- Kakformar
- Sticka
- Galler