Citronkaka
Publicerad

Citronkaka

En läcker och god citronkaka med en perfekt balans mellan syrligt och sött. Testa och njut!

Recept skapat av Ponthier.

   

Svårighetsgrad: Medium


Ingredienser 

  • 1400 g   strösocker
  • 1000 g   helt pastöriserat ägg
  • 600 g     vispgrädde
  • 1 g         guérande fleur de sel (salt)
  • 1150 g   t45 vetemjöl
  • 42 g       bakpulver
  • 400 g     extra fint smör
  • 1200 g   ponthiers citronpuré


Gör så här

  1. Sikta ihop mjöl och bakpulver. 
  2. Emulgera sockret och äggen i en matberedare i 15 minuter. 
  3. Tillsätt smöret, grädden, fleur de sel och emulgera i ytterligare 5 minuter. 
  4. Tillsätt mjölet och bakpulvret. 
  5. Emulgera i 1 minut. 
  6. Blanda i en skål och vänd ner citronpuré (tinad i 24 timmar vid 4°C) med en slickepott. 
  7. Använd omedelbart. 
  8. Fyll smörade och mjölade formar till 3/4 med kaksmet. 
  9. Använd en palettkniv eller slickepott, släta till toppen på kakorna och sätt in i ugnen. 
  10. Grädda kakorna i varmluftsugn på 180°C i 10 minuter, sänk sedan temperaturen till 160°C och tillaga i ytterligare 45 minuter. 
  11. Kontrollera att kakorna är tillagade med en sticka. 
  12. När det är klart, ta ur formarna och lägg på ett galler. 
  13. Låt svalna till rumstemperatur.



Köksprodukter som används:

  • Matvåg
  • Sikt
  • Skål
  • Slickepott
  • Matberedare
  • Kakformar 
  • Sticka
  • Galler 

JavaScript seem to be disabled in your browser.

You must have JavaScript enabled in your browser to utilize the functionality of this website.