Bananbröd med mörk choklad
Publicerad

Bananbröd med mörk choklad

Recept på ett gott och smarrigt bananbröd med mörk choklad och fin praliné från Cluizel.

Baktid: Cirka 20 minuter + 60 minuter gräddningstid

Antal: En form 

Svårighetsgrad: Medium

Ingredienser 


Gör så här

  1. Värm ugnen till 180 grader (varmluft) och klä en brödform med bakplåtspapper.
  2. Blanda mjöl, bakpulver och 1 nypa salt och ställ åt sidan. 
  3. Hacka chokladen och valnötterna grovt. 
  4. Mosa tre bitar av de mogna bananerna med en gaffel. Blanda bananpurén med socker väl i en skål. 
  5. Tillsätt sedan de två äggen efter varandra och rör ner. 
  6. Häll långsamt i oljan och fortsätt röra. 
  7. Halvera den återstående bananen på längden. 
  8. Vänd ner mjölblandningen, chokladbitarna och hackade valnötter (lägg lite av båda åt sidan). 
  9. Häll sedan hälften av degen i den förberedda pannan. 
  10. Tillsätt hasselnötkrämen och rör runt lite. 
  11. Bred ut resten av degen ovanpå. 
  12. Lägg sedan den halverade bananen ovanpå för utseendet och fördela de återstående chokladbitarna och valnötterna ovanpå. 
  13. Grädda brödet på mittersta gallret i 50 till 60 minuter. 
  14. Om bananbrödet brunnar för mycket under gräddningen, täck det helt enkelt med lite aluminiumfolie eller bakplåtspapper. 
  15. Låt bananbrödet svalna i cirka 20 minuter, vänd sedan upp det ur formen på ett galler och låt det svalna helt.


Köksprodukter som används: 

  • Matvåg
  • Brödform
  • Bakplåtspapper 
  • Skål x2
  • Slev 
  • Skärbräda 
  • Kniv 
  • Gaffel
  • Sked
  • (Aluminiumfolie) 

JavaScript seem to be disabled in your browser.

You must have JavaScript enabled in your browser to utilize the functionality of this website.