Bananbröd med mörk choklad
Recept på ett gott och smarrigt bananbröd med mörk choklad och fin praliné från Cluizel.
Baktid: Cirka 20 minuter + 60 minuter gräddningstid
Antal: En form
Svårighetsgrad: Medium
Ingredienser
- 250 g mjöl
- 2 tsk bakpulver
- 1 nypa salt
- 100 g Riachuelo 70%
- 1 handfull valnötter
- 4 st bananer (helst mycket mogna)
- 100 g brunt socker
- 2 st ägg
- 125 ml solrosolja
- 100 g Hasselnötskräm
Gör så här
- Värm ugnen till 180 grader (varmluft) och klä en brödform med bakplåtspapper.
- Blanda mjöl, bakpulver och 1 nypa salt och ställ åt sidan.
- Hacka chokladen och valnötterna grovt.
- Mosa tre bitar av de mogna bananerna med en gaffel. Blanda bananpurén med socker väl i en skål.
- Tillsätt sedan de två äggen efter varandra och rör ner.
- Häll långsamt i oljan och fortsätt röra.
- Halvera den återstående bananen på längden.
- Vänd ner mjölblandningen, chokladbitarna och hackade valnötter (lägg lite av båda åt sidan).
- Häll sedan hälften av degen i den förberedda pannan.
- Tillsätt hasselnötkrämen och rör runt lite.
- Bred ut resten av degen ovanpå.
- Lägg sedan den halverade bananen ovanpå för utseendet och fördela de återstående chokladbitarna och valnötterna ovanpå.
- Grädda brödet på mittersta gallret i 50 till 60 minuter.
- Om bananbrödet brunnar för mycket under gräddningen, täck det helt enkelt med lite aluminiumfolie eller bakplåtspapper.
- Låt bananbrödet svalna i cirka 20 minuter, vänd sedan upp det ur formen på ett galler och låt det svalna helt.
Köksprodukter som används:
- Matvåg
- Brödform
- Bakplåtspapper
- Skål x2
- Slev
- Skärbräda
- Kniv
- Gaffel
- Sked
- (Aluminiumfolie)