Alphonso mango tart
Publicerad

Alphonso mango tart

Vacker och god dessert, gjord på Alphonso-mangon från Ratnagiri i Indien.

Recept skapat av Ponthier 


Svårighetsgrad: Proffs


Granolakaka

  • 430 g   smör
  • 200 g   socker 
  • 6 g       salt 
  • 30 g     invertsocker
  • 3 g       vaniljpulver
  • 630 g  t55 mjöl
  • 90 g    rågmjöl
  • 15 g    bakpulver 

Gör så här

  1. Mjuka upp smöret. 
  2. Tillsätt socker, salt, invertsocker och vaniljpulver. 
  3. Slå i de två mjölen och bakpulvret. 
  4. Kavla ut degen tills den är platt till en tjocklek av 2 mm. 
  5. Skär ut skivor 7 cm i diameter. 
  6. Gör ett hål i mitten av varje skiva. 
  7. Grädda i 12 minuter i 150°C.
  8. Bestryk degen med kakaosmör och ett tunt lager vit choklad direkt efter att du tagit ut dem ur ugnen för att förhindra att de mjuknar.



Mangogelé 

Gör så här

  1. Värm mangopurén och tillsätt sedan det uppmjukade gelatinet. 
  2. Häll halvvägs upp en Savarin flexipan 6 cm i diameter, kyl sedan och vänd ut.



Mangomousse

  • 97 g     socker 
  • 38 g     glukos
  • 25 g     vatten 
  • 68 g     äggvita
  • 479 g  ponthiers mangopuré 
  • 25 g    gelatin
  • 289 g  vispgrädde

Gör så här

  1. Gör en italiensk maräng med socker, glukos, vatten och äggvita. 
  2. Värm mangopurén och tillsätt det uppmjukade gelatinet. 
  3. När marängblandningen är varm och styv, ta bort från vispen och tillsätt lite mangopuré för att mjuka upp blandningen. 
  4. Tillsätt sedan långsamt marängblandningen i mangopurén. 
  5. När blandningen är slät och jämn, tillsätt försiktigt den vispade grädden.
  6. Fyll en Savarin flexipan 6 cm i diameter, kyl sedan och vänd ut.



Montering och dekoration 

  1. Lägg ihop mangogelén Savarin och mangomoussen Savarin. 
  2. Lägg på en skiva granolakaka och toppa med en annan skiva granolakaka.

Montering och dekoration av Alphonso mango tart


Köksprodukter som används: 

  • Matvåg
  • Skål
  • Kavel
  • Kniv
  • Ugnsplåt
  • Pensel 
  • Kastrull
  • Visp
  •  Savarin flexipan


Sammanställd ingredienslista: 

  • 430 g    smör
  • 297 g    socker 
  • 6 g        salt 
  • 30 g      invertsocker
  • 3 g        vaniljpulver
  • 630 g    t55 mjöl
  • 90 g      rågmjöl
  • 15 g      bakpulver 
  • 1479 g  ponthiers mangopuré 
  • 38 g      glukos
  • 25 g      vatten 
  • 68 g      äggvita
  • 39 g      gelatin
  • 289 g    vispgrädde



JavaScript seem to be disabled in your browser.

You must have JavaScript enabled in your browser to utilize the functionality of this website.