Veganska pumpa muffins
Baka goda, veganska pumpa muffins med choklad från franska Cluizel!
Baktid: Cirka 20 minuter + 60 minuters i gräddningstid
Portioner: 12 st muffins
Svårighetsgrad: Medium
Ingredienser
- 120 g hokkaido pumpa
- 280 g dinkelmjöl
- 1 tsk bakpulver
- 1 nypa salt
- 1 tsk kanel
- 375 ml Apelsinjuice
- 80 g Sirap
- 110 g Brunt socker
- 50 g Chokladkaka 72%
Gör så här
- Värm ugnen till 180 grader varmluft. Ta bort kärnorna från pumpan, skär den i grova klyftor och grädda i 45 minuter tills pumpaköttet är mjukt. Låt sedan pumpan svalna en kort stund och puré den. Rester går utmärkt att frysa in.
- Blanda dinkelmjöl, bakpulver, salt och kanel i en stor skål.
- Blanda apelsinjuicen med pumpapurén, sirap och socker med en visp och tillsätt blandningen i mjölblandningen.
- Hacka chokladen fint och vänd ner den också.
- Fördela smeten mellan 12 muffinsformar och grädda i 20 till 25 minuter tills de är gyllenbruna. Låt sedan svalna helt.
Köksprodukter som används:
- Matvåg
- Skärbräda
- Kniv
- Ugnsplåt
- Kastrull
- Stor skål
- Slev
- Visp
- 12 st Muffinsformar
- Muffinsplåt