Svart & Surt

Denna öppna pralin är en perfekt kombination av lakrits och citron.
Receptet ger ca 64 praliner á 13g.

- Recept av Martin Morand & Jonas Nilsson


Fyll de färdiga skalen med citronganachen och toppa med lakritskaviar.

Använd vita runda chokladskal av storlek s

Fyll de öppna skalen med citronganachen och toppa med lakritskaviar.

Citronganache
150 g vispgrädde
25 g invertsocker
275 g Elianza vit choklad
50 g citronpuré
50 g smör (rumstempererat)
1/2 vaniljstång
1 nypa havssalt

Smält chokladen till 45°C.
Koka upp de övriga ingredienserna och låt dra några minuter.
Sila gräddkoket och häll över den smälta chokladen i tre omgångar och skapa en emulsion.
Mixa ganachen i en kanmixer tills den är slät och glansig, avsluta med att mixa ner det rumstempererade smöret. Låt svalna i rumstemp till 30°C och fyll därefter chokladskalen med ganachen. Lämna ett utrymme på ca 2-3 mm till lakritspärlorna.

Lakritspärlor
40 g citronsaft
90 g vatten
25 g strösocker
1/2 vaniljstång urskrapad
1,5 msk lakritspasta
9 g lakritspulver
1 nypa havssalt
2 g agar-agar
0,5 l matolja

Frys matoljan till -15° C.
Koka upp samtliga ingredienser och låt koka i 2 minuter  på svag värme, tag av och sila.
Fyll upp i en spritspåse och klipp ett ytterst litet hål, spritsa ner i den frysta oljan.
Kyl i ca 20 min och sila, lägg i kallt vatten och sila igen.

Produkter i receptet

JavaScript seem to be disabled in your browser.

You must have JavaScript enabled in your browser to utilize the functionality of this website.